Stolica: I dalje želimo da se plasiramo na EP

Fudbal 17. okt 201910:50 > 10:59
Podeli:
Izvor: Katarina Kostić

Novoizabrani selektor mlade reprezentacije Srbije Ilija Stolica na startu svog angažmana je zabeležio trijumf nad Bugarskom i poraz od Poljske, što smatra solidnim učinkom ako se uzmu u obzir svi faktori.

„U neku ruku ovo su stvari koje smo mogli i morali da očekujemo, s obzirom na vreme provedeno zajedno. Imali smo protivnika koji je najorganizovaniji i najviše dosad pokazao u grupi, što rekoh: i u najavi utakmice. Takođe, imaju i selektora, koji radi u kontinuitetu od 2017. godine i iza sebe ima EVRO u Italiji i San Marinu. To su sve stvari koje su važne“, rekao je Stolica, pa potom dodao:
„Kad smo krenuli u ova dva meča bili smo zadovoljni sa tri ili četiri boda. Međutim, posle pobede nad Bugarskom su skočile želje i ambicije. Nisu umanjene ni sad, što se tiče plasmana na EVRO. Prošli smo teži deo rasporeda, već smo igrali u gostima sa Bugarskom, Rusijom i Poljskom. Pozitivna stvar je iskustvo zajedničkog rada tokom sedam dana, koliko smo bili na okupu“.

Sledeće utakmice Orlići kao domaćini igraju u Nišu protiv Estonije i Rusije.

Prvo da pobedimo Estoniju, pa ćemo razmišljati o Rusima. Kad smo preuzeli mladu reprezentaciju nismo postavljali nikakav imperativ. Jedini način da se dođe do dobrih rezultata je podizanje nivoa igre, a sve u cilju dobijanja A reprezentativaca. Imali smo u bližoj prošlosti mnogo pobeda u mlađim kategorijama, ali ne i toliko igrača za najbolji tim Srbije“, zaključio je Stolica.