TV Vijesti: Terziću zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog veza s kriminalnim grupama

Fudbal 11. okt 201919:21 > 19:43
Podeli:
Izvor: FK Crvena zvezda

Generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću zabranjen je ulazak u Crnu Goru zbog veza sa kriminalnim grupama, nezvanično je Televiziji Vijesti saopšteno iz vrha crnogorske policije.

Terzić je vraćen danas u Beograd s tivatskog aerodroma.

Uprava crnogorske policije oglasila se kratkim zvaničnim saopštenjem, u kojem se navedeno da je državljaninu Srbije Z.T. zabranjen ulazak u Crnu Goru shodno zakonu: „Službenici Uprave policije su danas sa Graničnog prelaza Aerodrom Tivat vratili za Republiku Srbiju Z.T. državljanina Republike Srbije zbog zabrane ulaska u Crnu Goru“.

S druge strane, Terzić je za zabranu optužio predsednika Fudbalskog saveza Crne Gore Dejana Savićevića, navodeći da je on  tražio od najviših organa Crne Gore da mu se zabrani ulazak, nakon što su dvojica reprezentativaca Crne Gore i fudbalera Zvezde odbila da igraju protiv Kosova. On je podsetio da ga je tada Savićević optužio da je on nagovorio igrače na to.

Mediji su, kako prenose Vijesti, još 2008. godine pisali da se Terzić u Crnoj Gori skrivao od srpskih vlasti, pošto je za njim bila raspisana Interpolova poternica po nalogu Okružnog suda u Beogradu zbog optužbi za transfer-pronevere dok je bio na čelu OFK Beograda.

Vijesti su objavile i tekst pod naslovom „Ko je Zvezdan Terzić: Čovek koji sa optuženičke klupe vodi Zvezdu na Vučićevo insistiranje“ u kome navode da se radi o osobi protiv koje se, zvanično, već devet godina vodi sudski postupak zbog finansijskih malverzacija u transferima fudbalera, za vreme dok je bio glavna ličnost u OFK Beogradu i Fudbalskom savezu Srbije.