Orlići sa novim selektorom protiv Bugarske – SK1, 19h

Fudbal 11. okt 201912:28 > 12:42
Podeli:
Izvor: Katarina Kostić

Mlada reprezentacija Srbije igra od 19 časova u Sofiji meč protiv vršnjaka iz Bugarske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Utakmicu možete da pratite na Sport Klubu 1.

Posle veoma lošeg početka kvalifikacija i poraza od Rusije i neočekivanog remija na domaćem terenu sa Letonijom veoma brzo je smenjen Nenad Milovanović. Reprezentacija je posle prva dva meča tek na petom mestu u grupi 5. 

Fudbalski savez je zato rešio da napravi promenu na poziciji selektora baš četiri dana pre utakmice sa Bugarskom. Na poziciju selektora je došao Ilija Stolica koji je već radio sa mladim reprezentacijama uzrasta do 16 i 17 godina. 

Za razliku od prošlih utakmica, u sastavu Ilije Stolice će biti Dušan Vlahović iz Fiorentine, Ivan Ilić koji je na pozajmici iz Mančester Sitija u Bredi, a tu je i Strahinja Bošnjak iz Voždovca, Veljko Nikolić iz Zvezde, Željko Gavrić iz Grafičara, Dimitrije Kamenović iz Čukaričkog i treći golman Đorđe Petrović takođe iz ekipe sa Banovog brda. 

Ekipi nedostaju Aleksa Terzić, Dominik Dinga, Uroš Račić, Filip Stevanović i Igor Zlatanović. 

Posle Bugarske reprezentacija Srbije ima i duel sa Poljskom 15. okotobra u Lođu. Poljska je prva u grupi sa šest bodova, Bugarska i Rusija imaju po četiri, Letonija i Srbija po jedan, a Estonija je bez bodova.