Luka i Ivan Ilić: Krivo nam je što nismo sada u Zvezdi

Fudbal 02. sep 201914:12 > 14:22
Podeli:
Izvor: Sport Klub

Braća Luka i Ivan Ilić došli su na okupljanje U21 reprezentacije Srbije kako bi se spremila za start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojem ih očekuju utakmice sa Rusijom i Letonijom.

„Poziv selektora uvek izaziva poseban osećaj, što nije ni čudo jer je igranje za nacionalni tim svoje zemlje najveća čast za svakog sportistu. Sada nam ostaje da se spremimo za dve naredne utakmice i damo svoj maksimum“ rekao je Luka stariji od braće Ilić na početku razgovora za SK.

„Ja sam u ovom timu najmlađi, ali to ne znači ništa. Svestan sam da će od mene mnogo očekivati ako budem igrao. Ipak izuzetna je čast što sam dobio poziv Srbije, tako da ću se truditi da ga opravdam. Najbitnije je da izborimo plasman na EP“, rekao je mlađi Ivan.

Izvor : Print Screen

Stariji Ilić je i u prethodnom ciklusu kvalifikacija bio deo U21 tima, tako da je sada već „domaći“ u timu.

„U ovoj ekipi ima nas par koji smo igrali prethodnih  par godina zajedno u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije i dosta dobro se poznajemo i družimo. Atmosfera je uvek najbitnija u svakoj ekipi. Ipak, više ima novih, mlađih igrača, kojima mi moramo da olakšamo adaptaciju i pomognemo im oko svega. Njihovo je samo da slušaju“, rekao je Luka, a na naše pitanje da li ga sluša mlađi brat, kroz smeh je rekao:
„Zavisi, kako kad, ali recimo uglavnom da“.

Ilići igraju zajedno  u Bredi kao pozajmljeni fudbaleri Mančester Sitija, a trener holandskog kluba im često menja pozicije na terenu.

„Trudimo se uvek, na kojoj god poziciji da igramo, centralnog veznog ili spoljnog..da pružimo maksimum. Mnogo radimo na treninzima i utakmicama jer smo željni dokazivanja, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Što se tiče pozicije, gde god na trener i selektor odrede igraćemo i dati svoj maksimum u tom trenutku. Često jedan drugom asistiramo prilikom postizanja golova“, rekao je Ivan.

Izvor : Print Screen

Breda se trenutno takmiči u drugoj ligi Holandiji i kao klub sa velikom tradicijom ima ambicije da se sledeće sezone vrati u elitu.

„Ja sam i prethodne sezone igrao tamo, dok smo se takmičili u eliti. Klub ima veliki broj navijača, koji i sada dolaze na stadion i niko od njih nije verovao da ćemo ispasti u drugu ligu, ali eto to se desilo i sada nam preostaje samo da se borimo za povratak“.

Izvor : Print Screen

Srpski fudbaler Nemanja Gudelj pre par godina je sa uspehom nosio dres Brede, baš kao i njegov otac, koji je potom radio kao trener tog kluba.

„Gudelje stalno pominju u najboljem kontestu. Meni i Ivanu uvek lepo pričaju o njima, a veruj da smo i nas dvojica po zalaganju i ponašanju ostavili dobar utisak u klubu, da ne brukamo Srbiju“, rekao je Luka, koji je dodao da redovno prate igre Crvene zvezde, čiji su bili igrači od mlađih kategorija.

„Pratimo sve vezano za Crvenu zvezdu i drago nam je što je izborila plasman u Ligu šampiona drugu godinu zaredom. Ipak, malo nam je krivo što nismo sada tamo i deo tog uspeha. Međutim, sada moramo da se koncetrišemo na svoje obaveze u Bredi, pa ko zna možda se nekad opet vratimo“.

Izvor : Print Screen

Ilići imaju ugovor sa Mančester Sitijem još tri pune godine, ali još ne znaju šta će biti u budućnosti.

„Mi se svakodnevno čujemo sa ljudima iz Sitija, koji često dolaze da uživo gledaju naše utakmice, tako da su upućeni u naše igre. Videćemo šta će na kraju sezone odlučiti, naše je da budemo fokusirani i radimo vredno na terenu, ostalo je na njima“, zaključio je Luka.