Kad mogu Rusi: Albanci traže 3 boda iz Beograda!

Fudbal 10. apr 201511:57 > 11:59
Podeli:
Izvor: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Fudbalski savez Albanije saopštio je danas da se nada da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) doneti odluku o dodeli tri boda za prekiniti meč sa Srbijom, u okviru kvalifikacija za EP 2016. godine, pozivajući se na odluku UEFA da, takođe, prekinuti meč Crna Gora - Rusija registruje sa 3:0 za gostujući tim.

„UEFA je donela pravu odluku za meč Crna Gora – Rusija. Ali, UEFA nije imala isti aršin prilikom odlučivanja o utakmici Srbija – Albanija, kada su srpski navijači bacali stolice i pirotehniku na naše igrače, a 5.000 ljudi je bilo na terenu u prisustvu policije, što pokazuje nepravilnosti u organizaciji utakmice. Fudbalski savez Albanije nada se da će CAS pravedno odlučiti 17. aprila, ne samo zato što bi tim Albanije trebalo da dobije tri boda, već zato što bi to rešenje bilo u korist fudbala“, navodi se u saopštenju na zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza Albanije.

Utakmica Srbija – Albanija, igrana u oktobru 2014. godine, prekinuta je pri rezultatu 0:0 kada je zbog provokacije albanskih navijača, koji su na stadion lansirali dron sa zastavom tzv „Velike Albanije“ i sukoba igrača i navijača. Srbiji je tada ubeležen službeni rezultat od 3:0, ali su joj skinuta tri boda.