Ozil: Imam veoma dobar odnos sa Emerijem

Fudbal 20. jul 201910:43 > 10:47
Podeli:
Izvor: Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

U susret sezoni 2019/2020. nemački reprezentativac Mesut Ozil suočava se sa kritikama zbog navodnog nezadovoljavajućeg odnosa sa menadžerom kluba Unaijem Emerijem, ali ih on odlučno demantuje.

Ozil insistira da je njego odnos sa španskim stručnjakom harmoničan, iako je prema mnogim navodima klub tokom leta pokušao u više navrata da ga proda, ali je imao problema sa tim zbog toga što 30-godišnji Nemac ima platu od 350 hiljada funti nedeljno nakon produžetka ugovora koji je potpisao u februaru 2018. godine.

U protekloj sezoni Ozil je za „Tobdžije“ igrao veoma malo usled problema sa povredama leđa i kolena, a u sezoni 2018/2019. je bio starter na tek 20 od 38 Arsenalovih mečeva u Premijer ligi i zabeležio samo šest golova i tri asistencije u svim takmičenjima.

Trener Emeri i ja imamo veoma dobar odnos, često razgovaramo o tome kako on može da pomogne meni da igram bolje, ali i kako ja mogu da budem od što veće koristi timu“, rekao je Mesut Ozil.

Imao sam mnogo trenera u karijeri i sa svakim sam imao drugačiji odnos. To je normalno, svako ima svoju ideju o tome šta očekuje od vas. U protekloj sezoni sam imao dosta povreda, ali na kraju sam bio bolje i igrao sam na mnogim mečevima. Trener i ja imamo plan za sledeću sezonu, ali ja ne bih mogao da vam ga otkrijem“, izjavio je nekadašnji fudbaler Šalkea, Verdera i Reala.

Fizički sam spreman i radujem se sledećoj sezoni“, zaključio je Ozil.