Đorović: Da li ostajem? Sve zavisi od saveza

Fudbal 23. jun 201923:36 > 23:38
Podeli:
Izvor: Print screen/SK

Selekcija Srbije do 21 godine na neslavan način je završila učešće na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Tim Srbije zabeležio je sva tri poraza, uz gol-razliku 1:10. Sudbina selektora Gorana Đorovića nakon ovog debakla još nije poznata.

Nismo razgovarali, ima vremena da napravimo analizu, da pričamo o svemu. Nije uobičajeno da razgovaramo o tim stvarima. Pričaćemo narednih dana“.

Zna se ko se bavi tim pitanjima, videćemo da li ću ostati. Šta god odluči Savez, tako će biti. Ako dođe do smene, zahvaliću se na šansi. Radio sam u A timu kao pomoćnik, sad sam selektor mlade reprezentacije… Dao sam srpskom fudbalu dovoljno i ja sam čistog obraza“.

Đorović je imao i opravdanje za još jedan poraz, ukupno treći u nizu.

„Za današnju utakmicu imali smo mnogo problema oko tima. Terzić nikad nije igrao desnog beka, sad je morao… Nije bilo lako da se odigraju dve utakmice onakve i da se igrači izdignu“.

Mnoge reprezentacije nisu otišle dalje, ekipe sa znatno većim renomeom. Mi smo 8,9 igrača već „izbacili“ za A tim. Ovaj rezultat nismo očekivali, ali tako je kako je“.

Selektor nije želeo da svaljuje krivicu na igrače.

Teško je pričati sad, šta bi bilo kad bi bilo. Tokom kvalifikacija i priprema smo imali dosta igrača koji su bili sa „A“ timom… Ne krivim nikoga, igrači su svetinja. Dokle god se bavim ovim poslom biće tako. Nikome od njih ništa ne zameram, ali tek kad se sve slegne i kad analiziramo sve, dobićemo pravu sliku“.