Mandarić prodaje Olimpiju

Fudbal 18. jun 201914:10 > 14:15
Podeli:
Izvor: Peter Macdiarmid

Srpski biznismen Milan Mandarić odlučio je da proda ljubljansku Olimpiju, a prema navodima slovenačkih medija novi vlasnik će postati Italijan Gabriele Nardini. Nezvanično, cena Zmejčeka je 6 miliona evra.

Nardini do 10. jula mora da uplati prvu ratu od 3 miliona evra. U početku je rok bio kraći, ali su ga obe strane produžile. Ako Nardini do tog datuma plati 3 miliona evra, biće na pravom putu da postane novi vlasnik Olimpije. Ali to je samo polovina dogovorenog iznosa, preostalih 3 miliona evra bi u tom slučaju Italijan morao da isplati do kraja avgusta, prenosi „Ekipa24“.

Za to vreme 81-godišnji Mandarić bi ostao prvi čovek na papiru, ali će zajedno sa Nardinijem voditi klub.

Deo sporazuma između Srbina i Italijana takođe je i dodatna zarada za Mandarića u aktuelnom letnjem i zimskom prelaznom roku 2020. Ove godine Mandarić bi trebalo u potpunosti da imati pravo na sav novac od prodaje igrača, a u zimskom bi dobio 50 odsto od svake prodaje.

Isti izvor navodi da je deo dogovora između Nardinija i Mandarića i Jan Oblak. Ukoliko sjajni golman napusti Atletiko Madrid i Španiju u isto vreme, Olimpija će dobiti deo novca od tog transfera. Dakle, konačan iznos, koji bi bio nagomilan na račun Mandarija za prodaju Olimpije, na kraju bi mogao da bude znatno iznad 6 miliona evra.

Biznismen rođen u Gospiću kupio je Olimpiju u junu 2015. za 4 miliona evra i sa Zmajčekima je osvojio po dve titule i Kupa Slovenije. 

Ranije je bio vlasnik engleskih klubova Portsmuta, Lestera i Šefild Vensdeja.