Đorović: Igrači iz A tima? Ne delim ih, svi su mi važni

Fudbal 17. jun 201900:03 > 00:07
Podeli:
Izvor: fss

Mlada reprezentacija Srbije (igrači do 21 godine) u ponedeljak u Trstu igraju prvu utakmicu na Evropskom prvenstvua, a rival je selekcija Austrije.

Selektor Goran Đorović je pred duel sa ekipom sa kojom su se Orlići već sastajali u kvalifikacijama je naglasio da izuzetno ceni protivnika, ali i da ima veliko poverenje u svoj tim.

„Najvažnije da smo svi zdravi za prvi meč na turniru i da se spremamo u dobrom ambijentu. Svi jedva čekamo da počne utakmica, poštujemo sve rivale, ali verujemo u svoj kvalitet. Poznajemo se sa Austrijom dobro, bili smo u istoj grupi u kvalifikacijama. Pobedili smo u gostima, onda igrali nerešeno pred kraj kvalifikacija,“ rekao je Đorović i nastavio:

Povezano

„Kvalifikacije su jedno, a utakmice u završnici nešto sasvim drugo. Imamo respekt prema našem rivalu, radi se o veoma dobroj reprezentaciji. Dobro se poznajemo, ali ono što je bilo treba da se zaboravi. Sve selekcije koje su došle u Italiju imaju poseban motiv, tako i mi. Očekuje nas zahtevan meč i mislim da ćemo spremno ući u borbu.“

Đorović ističe da zna kojih 11 igrača će u ponedeljak poslati na teren.

„Utakmica je živa stvar, tako da ćemo shodno situaciji na terenu i reagovati, ali rekao sam da ono što je bilo u kvalifikacijama neće imati veze sa ovom utakmicom. Austrija je snažna ekipa, fizički na visokom nivou, tako da očekujem težak meč. Fokusirani smo samo na prvi korak, svesno smo da su sve reprezentacije došle ovde sa istim ambicijama, tako da i mi imamo pravo da se nadamo. I mi i oni imamo igrače koji su igrali i za „A“ timove, a teren će sve pokazati.“

Ne želi selektor mlade reprezentacije da deli igrače na ključne i one malo manje bitne.

„Ne delim igrače, fudbal je timska igra, svaki pojedinac je važan na svojoj poziciji. Svi igrači koji se nalaze ovde za mene su važni.“

Srpska javnost mnogo očekuje od tima u kome su Luka Jović, Nikola Milenković, Saša Lukić, Nemanja Radonjić, Andrija Živković, Danilo Pantić… Možda čak i da ode do kraja kao omladinci 2015. na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

„U sportu i fudbalu se od prošlosti ne živi. Drago mi je što se mnogi od njih sada nalaze ovde, ali fokus je samo na ono što dolazi, a za nas je to meč sa Austrijom. Jović? Dovoljno govori to što je ovde sa nama. Igrao je cele kvalifikacije, dao veliki doprinos. Svima je drago zbog njegovog potpisa za Real, ali sada je mislima u reprezentaciji i skoncentrisan na ono što nas očekuje u meču sa Austrijom,“ istakao je Đorović.

Vezni igrač Partizana Danilo Pantić je naglasio da Orlići prvenstvo dočekuju sa visokim ambicijama.

„Spremni smo i daćemo sve od sebe da ostvarimo najbolji mogući rezultat. Očekuje nas najvažnija utakmica, moramo da idemo korak po korak i to je jedini naš put. Spremni smo, očekivanja nacije su velika i nadamo se da ćemo ih ispuniti,“ rekao je Pantić.

U grupi sa Srbijom i Austrijom su još selekcije Nemačke i Danske, a plasman u polufinale obezbediće pobedici tri grupe i najbolja drugoplasirana ekipa.