Crnoj Gori preti diskvalifikacija

Fudbal 03. apr. 201518:55 > 18:57
Podeli:
Izvor: EPA

Sudija Suda za sportsku arbitražu Lučo Kolantuoni veruje da će prekinuti meč između Crne Gore i Rusije biti registrovan službenim rezultatom u korist gostiju.

Utakmica G grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope prošlog petka je prekinuta već u prvom minutu pošto je ruski golman Igor Akinfejev pogodjen sa tribina bakljom u glavu i morao je da bude prebačen u bolnicu, gde su mu dijagnostifikovane opekotine na vratu i blaži potres mozga. Uprkos tome, sudija je posle dužih konsultacija odlučio da nastavi meč, a definitivno ga je prekinuo u 68. minutu nakon ponovljenog incidenta crnogorskih navijača, koji su tvrdim predmetom pogodili protivničkog igrača Kombarova.

„Ako bih morao da se bavim prognozama rekao bih da će Crna Gora izgubiti utakmicu službenim rezultatom 3:0. Pored toga, Crna Gora može da bude i diskvalifikovana iz daljih borbi za plasman na Evropsko prvenstvo. S pravne tačke gledišta, ono što se dogodilo u Podgorici je zločin i sva lica koja su u tome učestvovala treba kazniti“, rekao je Kolantuoni.

Susret izmedju Crne Gore i Rusije obeležen je brojnim incidentima na tribinama, a prekinut je pri rezultatu 0:0.