Ponovo radile mačete: Novi ispad huligana u Poljskoj

Fudbal 02. apr. 201522:03 > 22:05
Podeli:
Izvor: www.tvn24.pl

Poljska policija raspisala je potragu za dvadesetdvogodišnjim Dominikom Lutijem, navijačem Visle iz Krakova za koga se osnovano sumnja da je mačetom odsekao ruku navijaču rivalske Krakovije.

Luti je, prema izveštaju policije, pio u kafani sa svojim prijateljima kada su saznali da su navijači Krakovije u gradu. Desetorica navijača Visle tada su, praktično, krenuli u lov da traže navijače Krakovije naoružani sekirama, noževima i mačetama.

Grupa je naišla na muškarca koji je nosio kapu sa obeležjima Krakovije i divljački su ga pretukli. Luti, koga njegovi prijatelji zovu Baka, odsekao je ruku čoveku pre nego što je grupa pobegla sa mesta nesreće.

Prestravljeni prolaznik, Jakub Novak, koji je prvi video povređenog čoveka i pozvao pomoć rekao je policiji da je došao iz druge ulice i video čoveka kako leži obliven krvlju:

„Bio je bez svesti. Imao je rane po nogama a njegova ruka ležala je nekoliko centimetara od tela.“

Povređeni navijač Krakovije prevezen je u bolnicu gde je odmah obavljena operacija.

Portparol krakovske policije dao je kratko saopštenje nakon hapšenja desetorice huligana:

„Jedini greh ovog čovek aje što navija za drugi tim. Zbog povrede će sigurno ostati bez posla i verovatno će imati poteškoće da se oporavi od emocionalnog šoka.“

Policija još traga za Lutijem koji je identifikovan kao počinilac zločina:

„Jasno je da je on taj koji je otsekao čoveku ruku. Ukoliko iko ima neke informacije o njemu, neka javi policiji.“

Poljska ima zaista veliki problem sa huliganima. Posebno je zategnuta situacija upravo između navijača ova dva kluba i ovo nije prvi incident koji uključuje hladno oružje.

Početkom oktobra 2011. grupa navijača Visle takođe mačetom ubila je jednog navijača Krakovije u sred dana, pred kamerama.