Asamoa: Predsednik me zvao da se vratim i ja šta ću…

Fudbal 22. maj 201913:32 > 13:42
Podeli:
Izvor: Robert Cianflone/Getty Images

Fudbaler iz Gane Asamoa Đan je nedavno rešio da ne igra više za reprezentaciju te zemlje. Međutim predsednik te države zamolio ga je da promeni svoju odluku što je najbolji golgeter ove reprezentacije i učinio.

U 106 utakmica za Ganu Asamoa je postigao 51 pogodak, a u ponedeljak mu je saopšteno da više neće biti kapiten reprezentacije. Tada se ovaj bivši fudbaler Udinezea, Rena i Sanderlenda oprostio od repreznetacije ali je jedan čovek uspeo da mu promeni mišljenje.

Predsedničku zapovest ne možeš da ignorišeš. Njegov zahtev sam prihvatio i biću na raspolaganju selektoru Kvasiju Apiji“, poručio je Asamoa Đan posle razgovora sa predsednikom Gane. 

Izvor : Laurence Griffiths/Getty Images

Predsednik Nana Akufo-Ado je na vreme uspeo da nagovori Đana da se vrati u nacionalni tim jer Gana treba tokom srede da sazna ko će je predstavljati na afričkom Kupu nacija u Egiptu. Kapiten reprezentacije trebalo bi da bude Andre Aju. 

Asamoa je poslednji put za reprezentaciju igrao u septembru 2017. godine, a od tada ima dosta problema sa povredama i sa formom u turskom Kajzeriju. On inače svaki put poručuje da ima veliku želju da nastupa za reprezentaciju svoje zemlje.