Ambasador Azerbejdžana garantuje Mhitarijanu…

Fudbal 21. maj. 201904:31 > 04:40
Podeli:
Izvor: Julian Finney/Getty Images

Finale Lige Evrope će biti jedno od najbizarnijih do sada jer jedan fudbaler zbog političke situacije neće biti na toj utakmici.

Azerbejdžan i Jermenija nemaju diplomatske odnose zbog zaoštrene političke situacije između te dve zemlje pa se dešava bizarna situacija da Henrih Mhitarijan ne može da dobije vizu kako bi ušao u Azerbejdžan čija je prestonica domaćin Arsenalu u finalu Ligi Evrope. 

UEFA se ponudila da bude posrednik u ovoj situaciji, ali Mhitarijan ne želi da dođe u Baku gde Arsenal treba da igra sa Čelsijem finale Lige Evrope. Kao garant bezbednosti ponudio se i azerbejdžanski ambasador u Britaniji Tahir Taghizadeh.

Moja poruka Mhitarijanu bi bila: ‘Ti si fudbaler, želiš da igraš fudbal? Idi u Baku, siguran si tamo. Ako želiš da napraviš problem to je druga priča.’ Ono što ja garantujem je da vlada Azerbejdžana može da uradi sve što je potrebno da svaki igrač, navijač i član stručnog štaba bude bezbedan“, rekao je ambasador. 

Meč je na programu 29. maja, a Mhitarijan je inače već propustio duel Arsenala protiv azerbejdžanskog Karabaga u Ligi Evrope.