Radnički 1923: Podrška uprave igračima

Fudbal 02. apr. 201518:44 > 18:45
Podeli:
Izvor: fkradnicki1923

Dan nakon što su se stručni štab i igrači Radničkog 1923 oglasili u vezi sa veoma teškom finansijskom situacijom u klubu u sredu, u četvrtak se istim povodom oglasio i potpredsednik kluba Petar Veselinović.

Saopštenje kojim potpredsednik daje igračima i stručnom štabu punu podršku prenosimo u celosti:

„1 – U potpusnosti podržavam fudbalere i članove stručnog štaba. Oni su svima pokazali da su položili životnu školu ljudskosti i profesionalizma i ubeđen sam da će, uz krvav rad i Božiju pomoć, prikupiti dovoljan broj bodova da klub, koji za osam godina slavi stoti rođendan, ostane u Jelen Superligi. Naravno i da za sav taj svoj rad budu isplaćeni do poslednjeg dinara!

2 – Apelujem na državne organe, lokalnu samoupravu i sve ljubitelje fudbala u Kragujevcu i Šumadiji, da shvate situaciju u našem klubu i fudbalu u srbiji uopšte i da svako iz svog ugla uđe u rešavanje situacije.

DA NE BUDE KASNO!

3 – Apelujem na Ministarstvo finansija da ne „trenira strogoću“ nad fudbalskim klubovima koji su pred gašenjem (između ostalih i FK Radničkom 1923) i da deblokira račun, što bi klubu pomoglo da funkcioniše, naročito u situaciji kada očekujemo značajniji priliv sredstava od FK Groningena Holandija. Napominjem da je račun kluba blokiran za dugovanja Poreskoj upravi kako stoji u obrazloženju za 2010. i 2011. godinu, međutim, klub je sve svoje obaveze prema Poreskoj upravi izmirio za 2010. godinu. MNOGO VEĆI DUŽNICI (u državnom vlasništvu) U SRBIJI DUGUJU I NISU BLOKIRANI, TJ UGAŠENI! Apel državi ide u pravcu primene Zakona, ili donošenja boljeg, kako bi klubovi dobili jasan titular svojine u izbegli gašenje.

OVAKO DALJE NE MOŽE!

4 – Apalujem na lokalnu samoupravu grada Kragujevca da izdvoji sredstva za FK Radnički 1923 u određenom iznosu, bez obzira na tešku finansijsku situaciju. Ne smeju fudbaleri da se osećaju odbačeni od lokalne samouprave jer oni nisu krivi za stanje u klubu. I oni su naša deca i njihovi roditelji izdvajaju sredstva za funkcionisanje ovog Grada i države.

Napominjem da je na poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv Voždovca u startnoj postavi od 11 bilo 7 fudbalera koji su izdanak naše omladinske škole. Radnički 1923 je deo svih građana Kragujevca, birača svih stranaka i , kao takav, dočekao je da isprati mnoge vlasti.

5 – Apelujem na sve kojima Radnički 1923 u srcu, da sada kao nikada, budu jedinstveni i da svako iz svog domena pomogne (punijim tribinama, donacijama, ljubavlju) u prevazilaženju teške situacije u klubu!“