Blater: Afričkom fudbalu treba ukazati zasluženo poštovanje

Fudbal 02. apr. 201516:52 > 16:54
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Philipp Schmidli

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije, Sep Blater, prisustvovaće sledeće nedelje Kongresu afričke konfederacije, a pred odlazak u Afriku pozvao je fudbalsku javnost da fudbalu na ovom kontinentu ukaže poštovanje koje zaslužuje.

U izjavi za FIFA nedeljni magazin, Blater je rekao:

„Moramo afričkom fudbalu ukazati zasluženo poštovanje. Umeće igrača u Africi i tehnička potkovanost su za svako divljenje i to reprezentacije sa ovog kontinenta čini sve privlačnijim za gledaoce na Mundijalu.“

Afričke zemlje već četiri mandata pružaju Blateru jaku podršku, a on se nada da će ga podržati i u maju na narednim izborima za predsednika FIFA.

„Zasluge za razvoj fudbala u Africi idu na adresu predsednika Konfederacije afričkih zemalja, Isi Hajotu. On se koristio svojom sportskom mudrošću i strateški je planirao razvoj fudbala na kontinentu, a to je održalo na okupu zemlje koje su jezički i kulturalno različite.“

„Snaga fudbala se najbolje primećuje u Africi. Ova igra više nego igde na svetu u Africi čini da sve razlike budu prevaziđene“, zaključio je Blater.