Van Gal: Bio sam spor igrač, ali sam zato sad dobar trener

Fudbal 01. apr. 201518:15 > 18:17
Podeli:
Izvor: Getty images by Alex Livesey

Luj van Gal je kao menadžer bio pravi kolekcionar trofeja ali je zanimljivo da se nije proslavio tokom svojih igračkih dana (čak nije ni odigrao meč za Ajaks) a kako kaže razlog njegovih loših partija bilo je to što je bio mnogo spor. Ali ističe da mu je upravo to što je bio spor igrač pomoglo u trenerskoj karijeri.

„Bio sam spor igrač pa sam morao da razmišljam veoma brzo. Zato sam razvio taktički nivo koji mi odgovora sada kada sam trener i menadžer. Ja napadam u četiri faze i branim se u četiri faze, mislim da igrači znaju sve o filozofiji, ali sada moraju da igraju. To je kao kada neko, poput Luja van Gala, dođe u Englesku i vozi na drugoj strani. Morate to da naučite, ja sam mogao da napravim dosta nezgoda, ali nisam uradio to. Imao sam sreće, ali je uvek išlo na bolje tako da nisam morao da upozoravam ljude u komšiluku“, objasnio jeVanGal i dodao da su munavijači Crvenih đavola dokazali koliko je klub sa Old Traforda veliki.

„Kada sam ušao na stadion pošto smo osvojili 13 bodova u 11 utakmica i mislio sam da navijači neće biti zadovoljni. Oni su ustali i aplaudirali mi kada sam ušao. Sada vidim veličinu kluba“,rekao je Holanđanin.