"Daj mi svog sina i učiniću ga najboljim igračem sveta"

Fudbal 30. apr 201916:13 > 16:15
Podeli:
Izvor: Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Otac srpskog golgetera Luke Jovića – Milan, otkrio je ko je veoma zaslužan za razvoj njegovog sina u poslednjih godinu i po dana.

Jović je ovosezonska zvezda Ajntrahta. Sa 25 golova i sedam asistencija u 43 meča, 21-godišnjak je klub doveo do polufinala Lige Evrope i na korak do učešća u Ligi šampiona naredne sezone kroz Bundesligu.

Početak angažmana u Frankfurtu, u koji je stigao na pozajmicu iz Benfike, bio je sve, samo ne lak. Tadašnji trener ekipe Niko Kovač oslanjao se na druge igrače, te je Jović u prvom delu sezone na terenu proveo oko 250 minuta.

Ipak, on je u drugom delu veoma napredovao i razvio se u jednog od nosilaca igre, pa je u 14 mečeva zabeležio je sedam golova i jednu asistenciju.

Milan Jović je otkrio u intervjuu za „Bild“ na koji je način hrvatski stručnjak motivisao njegovog sina.

„Tokom jednog sastanka sa Fredijem Bobićem i sa Kovačem, Niko mi je rekao: ‚Pokušavam da ga isprovociram. Može slobodno da bude ljut na mene i da misli o meni šta želi. Želim da ga provokacijama dovedem do granice, da bi mogao da shvati da on nije ovde da bi igrao lep fudbal, nego da mora da bude u službi ekipe“, istakao je Lukin otac i dodao:

„Kovač mi je potom rekao: ‚Daj mi svog sina i ja ću ga učiniti jednim od najboljih igrača sveta!‘ Kazao sam mu da mu verujem. Tako je i ostalo. Luka treba mnogo da mu bude zahvalan. On mu je objasnio neke stvari“.

Nekadašnji trener omladinaca Crvene Zvezde Tomislav Milićević priseća se dana kada ga je trenirao.

„Luka ima osećaj za završnicu, za prostor, zna pravilno da se postavi. Ali, on malo trči za današnji, moderan fudbal“, istakao je Milićević.

Da su se stvari promenile, te da trčanje nije odlučujući faktor kada je postizanje golova u pitanju, Jović iz nedelje u nedelju pokazuje sjajnim partijama u Bundesligi, ocenio je portal „Šport1“.