Nikola Žigić novi asistent u reprezentaciji Srbije

Fudbal 13. feb. 201917:14 > 17:19
Podeli:
Izvor: Paul Thomas/Getty Images

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić priključio je svom stručnom štabu još jednog člana. Uz Orlove će od sada biti nekadašnji reprezentativac Nikola Žigić, koji će imati ulogu pomoćnika selektora.

Kako je ekskluzivno preneo „Sportski žurnal“Nikola Žigić će svoju prvu trenersku ulogu imati u reprezentaciji Srbije, gde će mu šef biti nekadašnji saigrač iz državnog tima Mladen Krstajić.  

Visoki napadač je karijeru započeo u AIK-u iz Bačke Topole, posle čega je igrao za Mornar i Kolubaru, da bi slavu stekao u Crvenoj zvezdi od 2002. do 2006. godine. 

Žigić je potom igrao za Rasing Santander, Valensiju i Birmingem, dok je karijeru završio 2015. godine. 

Za reprezentaciju Srbije je igrao od 2004. do 2011. godine, a za to vreme je upisao 57 reprezentativnih nastupa i postigao je 20 golova. 

Ove nedelje je i trener Čukaričkog Simo Krunić postao pomoćnik Mladena Krstajića, pošto je dotadašnji asistent Milan Obradović dobio posao na mesto selektora mlade reprezentacije Azerbejdžana. 

Reprezentacija Srbije naredne mečeve igra u martu, prvo prijateljski protiv Nemačke (20. mart) u Volfsburgu, a onda i utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine protiv Portugalije u Lisabonu (25. mart).

Izvor : Srdjan Stevanovic/Getty Images