Nant preti tužbom ako Kardif ne isplati novac za Salu

Fudbal 06. feb. 201918:25 > 18:41
Podeli:
Izvor: Michael Steele, Getty Images

Francuski prvoligaš Nant uputio je upozorenje premijerligašu Kardifu, u kojem traži da mu se odmah isplati obeštećenje za fudbalera Emilijana Salu, koji je nestao 21. januara prilikom leta iznad kanala Lamanš.

Argentinski napadač Emilijano Sala je 21. januara nestao tokom leta avionom iz Nanta za Kardif, u koji je prešao za velški klub rekordnih 15 miliona funti. 

Početna istraga nije uspela da pronađe Salu i pilota Dejvida Ibotsona, koji je upravljao avionom sa jednim motorom, ali je privatna potraga u nedelju locirala letelicu na dnu Lamanša, dok je uočeno i jedno telo. 

Dok se čeka akcija vađenja aviona iz mora, kao i identifikacija tela i druge informacije o padu, BBC Vels je preneo informaciju o potraživanju Nanta prema Kardifu. 

Velšani su za sada stopirali isplatu obeštećenja Kanarincima, pošto nisu bili zadovoljni dokumentacijom. Prema ugovoru, obeštećenje je trebalo da bude isplaćeno tokom tri godine, ali kako BBC Vels navodi, Nant traži da se dogovoreno isplati u roku od deset dana ili će uputiti tužbu. 

U Kardifu su istakli da su spremni da ispoštuju obaveze, ali da ne žele da to urade dok se ne utvrde sve činjenice u ovom slučaju. 

Za sada se ne zna i da li Kardif ima osiguranje koje pokriva moguću štetu nastalu transferom. 

Osim Nanta, deo obeštećenja očekuje i Bordo (navodno oko 50%), pošto je Emilijano Sala igrao sa ovaj klub od 2012. do 2015. godine.