Aleks Ferguson prvi savetnik Solskjera?

Fudbal 24. dec 201810:51 > 10:59
Izvor: Getty Images/Alex Livesey

Legendarni Ser Aleks Ferguson (76) mogao bi da preuzme ulogu najbližeg saradnika Ole Gunara Solskjera, novog menadžera Mančester Junajteda. Ovo piše tabloidni „San”, pa i pored činjenice da su sve preneli još neki ostvrski mediji, vest ipak mora da se „uzme sa rezervom”.

Međutim, nije tajna da je Solskjer priznao, kako je od dolaska na „Old Traford” bio u kontaktu sa Fergusonom, koji je navodno već povukao neke poteze iza scene. I koji ga je čak predložio za Murinjovog naslednika. A pošto je i njegovo zdravstveno bolje, Ser  je sada i redovan posetilac „Old Traforda”.

Piše se i to, da je bio najzaslužniji što se njegov dugogodišnji prvi saradnik Majk Filan vratio u stručni štab „Đavola”. Logično je da baš on, u tandemu sa Solskjerom, sledi Fergusonovu napadačku strategiju, o čemu je Norvežanin pričao u petak, pred meč sa Kardifom, kojeg će Mančester Junajted dobiti ubedljivim rezultatom – 5:1.

Ser Aleks je moj mentor i voleo bih da moja ekipa igra sa istim napadačkim navikama, kako je igrao Mančester, u vreme dok je on bio menadžer. Moraćemo da uložimo mnogo napora i da razgovaramo sa igračima, kako bi oni postali dobri, kako bi promenili neke navike, principe i filosofiju. Ne može se samo jednim pokretom ruke doći do napadačke igre”, dodao je Solskjer posle meča u Kardifu, gde je navodno i priznao novinaru „Sana” da je u stalnom kontaktu sa Fergusonom.

Zanimljivo da je juče stigla i vest da će legendarni Peter Šmajhel biti jedan od kandidata za sportskog direktora Mančestera, ukoliko čelnici kluba procene da je ta funkcija potrebna klubu. Nema šta – okuplja se stara (i trofejna) družina. Na „Old Trafordu” duvaju neki novi vetrovi…