Terzić: Najuspešnija godina od Barija

Fudbal 23. dec 201818:33 > 18:34
Podeli:
Izvor: Nebojša Todorović

Na sednici Skupštine kluba, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić ocenio je da je klub sa stadiona Rajko Mitić imao najuspešniju godinu od Barija.

„Istina je da je ovo najbolja godina koju smo imali od Barija do danas, na sportskom i infrastrukturnom planu. Ne treba da budemo skromni, imamo mnogo razloga da se pohvalimo. Svi znate kakve smo sportske uspehe ostvarili. Želim da zahvalim onima koji su najzaslužniji, igračima na čelu sa fantastičnim šefom stručnog štaba Vladanom Milojevićem“, rekao je Zvezdan Terzić na Skupštini kluba.

Terzić je podsetio da je sve počelo tako što je Crvena zvezda posle 26 godina dočekala proleće u Evropi.

„Malo je nedostajalo da prođemo i tu prepreku, ali i pored toga imali smo sjajno proleće, dominantno smo u maju osvojili 29. titulu šampiona države. Ove sezone od početka smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i prvi put u istoriji neki klub je od prvog kruga ušao u grupnu fazu Lige šampiona“, naveo je Terzić.

Utakmicu sa Salcburgom Terzić je još jednom ocenio kao istorijsku i podsetio da je malo ko Crvenoj zvezdi davao bilo kakvu šansu kada je obavljen žreb za Ligu šampiona, a da su igrači ipak uspeli da osvoje četiti boda i pobede Liverpul o čemu će se, kako je rekao, pričati decenijama.

„U jesenjem delu domaćeg prvenstva takođe smo dominirali i osvojili smo jesenju titulu sa 15 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, plasirali smo se u četvrtfinale Kupa Srbije i jasno stavili svima do znanja da nam je cilj da posle 12 godina Crvena zvezda osvoji ‘duplu krunu'“, naveo je Terzić.

Terzić je dodao da je sportski rezultat doneo i velike prihode i da je klub uz izvanrednu transfer politiku došao do ostvarenih rezultata.

Podsetio je Terzić na nameru da se za Omladinsku školu napravi internat, a da se za prvi tim planira medicinksi blok sa teretanom i još jedan teren sa veštačkom travom.

Crvena zvezda je raspisala konkurs za idejno rešenje za uređenje stadiona, a rok za podnošenje rešenja je 31. januar 2019. godine.