Mirković: Od jedan do pet, mi smo za četiri

Fudbal 13. dec. 201818:52 > 18:54
Podeli:
Izvor: FK Partizan

Trener Partizana Zoran Mirković istakao je da je relativno zadovoljan jesenjim delom sezone u Superligi Srbije pred poslednju utakmicu u 2018. godini, koja 'crno-bele' očekuje sa Mačvom.

Susret između Partizana i Mačve na programu je u petak od 18 časova na stadionu u Humskoj. Pred zatvaranje jesenjeg dela šampionata, ‘crno-beli’ drže treće mesto na tabeli sa 13 bodova manje od vodeće Crvene zvezde, a tri od drugoplasiranog Radničkog iz Niša.

Četiri jeste visoka, vrlo dobra ocena. Ali, došao sam u nezgodnom trenutku, nefudbalskom. Bio je avgust, već su završene pripreme, a prvenstvo počelo. Polazna tačka nije bila baš najsjajnija. Znamo koliki smo put prešli, koliko smo vremena imali za neke stvari koje je trebalo da radimo, a nismo mogli zbog ritma utakmica i specifične situacije. Više smo se bavili korekcijama i prilagođavali smo se datom momentu, a opet smo na tom putu imali i mnogo dobrih utakmica. Sigurno je bilo i loših perioda, utakmica koje smo gubili, da ne kažem da smo prosipali bodove u poslednjih 10-15 minuta. Celom hronologijom, kako smo išli, ne mogu da budem nezadovoljan jer su pokazali karakter i kvalitet, a bilo je grešaka i nedostataka„, rekao je Mirković, koji je na klupi ‘crno-belih’ nasledio Miroslava Đukića.

Što se tiče utakmice sa Mačvom, Mirković ne očekuje lak posao, uprkos tome što će gosti biti oslabljeni. S druge strane, trener Partizana neće moći da računa na Marka Jankovića.

Mačva je čvrsta, disciplinovana i borbena ekipa, čiji igrači često igraju na granici dozvoljenog, pošto im je takav stil. Imaju problema, četvorica igrača neće igrati zbog suspenzija, ali nas svakako očekuje težak zadatak. Ni vremenska prognoza neće biti najsjajnija„, istakao je Mirković i dodao, „Janković je jedini van stroja, čeka ga operacija u Minhenu. Svi ostali su u stroji, samo sam ja gripozan„.