Junajted traži golmana u slučaju da De Hea ode

Fudbal 28. nov 201812:33 > 12:48
Podeli:
Izvor: Maja Hitij/Getty Images

Jan Oblak, Džordan Pikford i Kejlor Navas su među igračima za koje će Mančester Junajted biti zainteresovan u slučaju da David De Hea insistira da napusti "Old traford".

U utakmici protiv Jang Bojsa David De Hea je imao spektakularnu odbranu koja je sačuvala Mančester Junajted. „Crveni đavoli“ su kasnije stigli do minimalne pobede, a menadžer Žoze Murinjo je rekao da je najbolji golman na svetu neophodan, ako tim želi da osvaja najvrednije trofeje.

On je najbolji golman na svetu i ako su naše ambicije da budemo veliki klub, pobednički klub treba vam najbolji golman na svetu. takođe ti trebaju i ostali najbolji igrači, ali u ovom slučaju mi imamo samo najboljeg golmana na svetu“, kazao je Murinjo.

Mančester Junated po svemu sudeći želi da ima i dalje vrhunskog čuvara mreže, čak i ako se desi da De Hea napusti „Old traford“, što se po rečima Murinja neće desiti. 

 Jedna od opcija za De Heinu zamenu je Džordan Pikford, mada Everton nije zainteresovan da proda prvog golmana engleske reprezentacije sa kojim ima šestogodišnji ugovor. Druga opcija je Jan Oblak koji ima otkupnu klauzulu od 87 miliona funti i ugovor koji ističe 2021. godine. Uprava Atletika želi da ponudi novi ugovor Slovencu sa većom otkupnom klauzulom, pa bi Junajted morao da požuri sa ponudom zaista želi Oblaka na golu. 

Još od ranije Junajted osluškuje situaciju u Realu oko Kejlora Navasa koji je ove godine na klupi zbog dolaska Tiboa Kurtoe. 

De Hea je navodno na meti Pari sen Žermena koji u svojim redovima ima Alfonsa Areolu i Đanluiđija Bufona. Ipak Murinjo smatra da od tog transfera neće biti ništa. 

Znam da želi da ostane. Znam da je njegov agent srećan da radi ono što igrač hoće i takođe znam da uprava želi da on ostane. Rade na tome. Nadam se da će pre ili kasnije biti postignut dogovor“, dodaje Murinjo.

I know he wants to stay. I know his agent is happy to do what the player wants and I also know that the board wants him to stay and they are working on that. So hopefully, sooner or later, they arrive at a good conclusion.

Španski golman je u Junajted došao 2011. godine za skoro 11 miliona funti, a ugovor mu ističe na kraju aktuelne sezone.