Lev: Ovo je potpuno novo za mene

Fudbal 18. nov 201816:40 > 16:43
Izvor: Getty Images/Lukas Schulze

Selektor Nemačke Joahim Lev rekao je da nije očekivao toliko loše rezultate svog tima ove godine, ali da je to normalan proces u sportu i da je sada fokusiran na to da se bivši svetski šampioni ponovo vrate u sam vrh.

Nemci u ponedeljak igraju sa Holandijom poslednji meč u Ligi nacija, pošto su već izgubili mesto u Ligi A. Godinu su započeli kao svetski šampioni, među glavnim favoritima za titulu na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, usledila je najranija eliminacija u poslednjih 80 godina, a godinu završavaju sa rekordnim brojem poraza, pošto ih već imaju šest. Još jedan udarac su zadobili u petak, pošto su zbog pobede Holanđana nad Francuzima ispali u Ligu B.

Želimo da se oprostimo od 2018. dobrim izdanjima i da pokažemo da smo na putu oporavka. Prošli smo deceniju uzdizanja ka vrhu i uvek postoji godina kada ništa ne funkcioniše. To je nešto potpuno novo za mene. Došli smo u fazu kada moramo da obnovimo neke stvari, napredujemo i počnemo od nule. Moramo da izvučemo prave zaključke i preduzmemo prave mere“, naglasio je Lev.

Lev se odlučio za mlade snage na prijateljskoj utakmici sa Rusijom u četvrtak, na kojoj je njegov tim slavio sa 3:0. Njegov cilj je da postepeno transformiše svoj tim, da bi što manje zavisio od igrača koji su osvojili Mundijal 2014. godine. Na Žeroma Boatenga uopšte nije računao, dok je Tomasa Milera i Matsa Humelsa tom prilikom ostavio na klupi.

Ako mislite da možete da budete među najbolja četiri tima na svetu u periodu od 20 godina, onda ne razumete fudbal. To je kao u životu. Nekad morate da krenete sa neke niže pozicije, mi smo ipak bili među najboljima dugo“, naglasio je Lev, koji je reprezentaciju preuzeo 2006. godine.

Susret između Nemačke i Holandije na programu je u ponedeljak od 20.45, uz direktan prenos na Sport Klubu 1.