Mirković: Bogosavac je srpski Marselo

Fudbal 30. okt 201817:07 > 17:31
Izvor: FK Partizan

Pred fudbalerima Partizana je utakmica protiv Čukaričkog, a trener Zoran Mirković smatra da ih očekuje zanimljiv meč na Banovom brdu.

„Čukarički je stabilan tim, stabilan klub, uvek je u konkurenciji za vrh tabele, tu je i sada, tako da nas sigurno očekuje jedan težak zadatak. Čukarički hoće da igra fudbal, imaju dosta individualaca u svojoj ekipi, dosta su interesantna ekipa“, rekao je Mirković.

Partizan ima dosta povređenih igrača, a suspendovan je Đerlek.

„Šćekić neće sigurno igrati, Pantić pod znakom pitanja, kao i Zakarić. Đerlek propušta meč zbog crvenog kartona. Šehović je igrao kontrolnu utakmicu u nedelju za omladince. Prošlo je sve kako treba, Bambi se bolje oseća iz dana u dan“.

Međutim Mirković je svestan da su u sličnoj situaciji i Brđani.

„Znao sam da su imali problema sa kartonima, ne mogu da računaju na Kopitovića. Dobra ekipa, dosto dobro izbalansirana. Svi znaju da igraju, imaju izuzetan bok, i levi i desni. Na levoj sa Bogosavcem i Zorićem, sa druge strane našeg Miladina Stevanovića i Ovusua, koji su dosta brzi. Tu su i dobri špicevi, kao i znalci u veznom redu“.

Mirković Zorića, Kopitovića Kajevića dobro poznaje iz selekcije Crne Gore, gde je radio kao pomoćnik Ljubiše Tumbakovića.

„Sarađivali smo u protekle dve i po godine. Zorić je imao pehove u poslednjih godinu dana, nije bio toliko sa nama. Kopitović je bio prisutan skoro svako okupljanje, a Kajević povremeno. Kajević je majstor fudbala, Zorić takođe, sećamo se Krčmarevića, dosta podseća na njega, građom, tom levom nogom. Izuzetni igrači. Kopitović će im sigurno mnogo nedostajati“.  

FK Čukarički

Šef stručnog štaba crno-belih posebno je pohvalio jednog igrača Čukaričkog.

„Izuzetan talenat, igrač koji mnogo zna fudbal. Ima fantastičan osećaj za igru, kombinatoriku za levog beka. Ne znam u Evropi da li postoji takav jedan igrač, sa tim smislom za igru. Možda Marselo iz Real Madrida. E sada, on nema neke druge stvari, koje imaju drugi odbrambeni igrači, ali ako želite da uspostavite igru, onda vam je Bogosavac idealan“, zaključio je Mirković.

Utakmica 14. kola Superlige Srbije između fudbalera Čukaričkog i Partizana igra se u sredu od 16.00 časova na Banovom brdu.