Vlasnik Fulama dobija "Vembli" za 600 miliona funti

Fudbal 26. sep 201811:26 > 11:39
Podeli:
Izvor: Clive Mason, Getty Images Sport

Kako je preneo "Fajnenšal Tajms", vlasnik premijerligaša Fulama i NFL franšize Džeksonvil Džeguarsa Šahid Kan dobiće u vlasništvo legendarni stadion "Vembli" po ceni od 600 miliona funti.

Američki biznismen pakistanskog porekla je postigao sporazum sa Fudbalskom asocijacijom, pa se očekuje da u četvrtak bude doneta i konačna odluka o prodaji kada je potvrdi desetočlani upravni odbor FA. Potom će ova odluka sledećeg meseca biti prezentovana i savetu FA, koji broji 127 članova. 

Šahid Kan je u kupovinu velelepnog stadiona u Londonu krenuo u aprilu, kada se govorilo o sumi od 800 miliona funti. On je tada istakao da razmišlja o preseljenju franšize Džeguarsa u London, što je njegova velika želja. 

FA je u januaru saopštila da će dugovi koje je izgradnjom novog zdanja od 90.000 mesta stekla, biti isplaćeni tek 2024. godine, kao i da je ostalo da se kreditorima isplati oko 140 miliona funti.

Izgradnja novog Vemblija je koštala 757 miliona funti, a otvoren je pre 11 godina.

Prema planu o prodaji, Kan bi morao da se obaveže da će engleska reprezentacija i dalje igrati na Vembliju, dok će njemu biti data sponzorska prava u svojinu.

Kupovina „Vemblija“ ne bi uticala na Fulam, koji bi prema najavama ostao na „Krejven Kotidžu“.