Za koga su glasali Kolarov, Mesi, Ronaldo, Modrić…

Fudbal 25. sep 201800:34 > 00:46
Podeli:
Izvor: Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Luka Modrić je poneo nagradu FIFA "The Best" za najboljeg igrača sveta, a ona se dodeljuje na osnovu glasova kapitena nacionalnih timova.

Kapiteni svih nacionalnih timova glasaju za prva tri igrača, prvom pet poena, drugom tri i trećem poen, i onda se ti glasovi zbrajaju i dobije se najbolji po izboru FIFA. Luka Modrić je dobio najviše glasova, a jedan od onih koji su glasali za superstara madridskog Reala je i njegov veliki rival i vedeta Barselone Lionel Mesi, koji je glasao kao kapiten Argentine. Mesi je Modriću dao najviše glasova, pa onda Kilijanu Embapeu, a na treće mesto je rangirao svog „arhi rivala“ Kristijana Ronalda. Sa druge strane, kapiten Portugalije i novopečeni igrač Juventusa dao je pet poena dojučerašnjem saigraču Rafaelu Varanu, tri Luki Modriću a poen Antoanu Grizmanu.

Pobednik Luka Modrić takođe je dao pet poena Varanu, Ronaldu je uzvratio sa tri poena, a poen je, poput Ronalda, dao Grizmanu. Zanimljivo je glasao i kapiten Srbije Aleksandar Kolarov. Pet poena dao je Lionelu Mesiju, tri Kevinu de Brujneu, a poen pobedniku Luki Modriću. Kapiten svetskog šampiona Francuske Igo Loris dao je sve glasove zemljacima, pet Varanu, tri Grizmanu i poen Embapeu.

Vrlo zanimljivo bilo je glasanje kapitena Reala i španske reprezentacije Serhija Ramosa. Prednost je dao sadašnjem saigraču Luki Modriću u odnosu na bivšem Ronaldu. A jedan poen dao je vedeti najvećeg rivala Lionelu Mesiju.