Robi hvali Zmajeve: Momci su se borili, uvek može bolje

Fudbal 12. sep 201806:00 > 06:08
Podeli:
Izvor: Charles McQuillan/Getty Images

Golom Edina Džeka Bosna i Hercegovina je savladala Austriju u drugom kolu Lige B u Ligi nacija rezultatom 1:0. Selektor Robert Prosinečki je bio prezadovoljan utakmicom koju su njegovi momci odigrali na "Bilinom polju" u Zenici.

Moram pohvaliti moje momke jer su dali sve od sebe i odigrali su taktički izvanredno. Borili su se odlično, sve zadatke koje smo stavili pred sebe su ispunili i ne možemo im ništa reći. Austrija nije izgubila sedam ili osam utakmica, a ja mogu biti prezadovoljan ovom pobjedom. Čestitke našim Zmajevima koji su to odradili kako treba, ali ne vidim razloga da ne bude tako jer su imali atmosferu i oni su dali sve od sebe. Imali smo dobru odbranu, sredinu, sada imamo šest bodova i mjesec dana do naredne utakmice u BiH. Sreća nam je da nam igrači igraju u svojim klubovima i da imaju kontinuitet“, rekao je Robert Prosinečki posle pobede protiv Austrije.

Uvek može bolje, ali momci su stvarno igrali kvalitetno. Bešić je uklizao 25 puta, odradili su fenomenalno utakmicu s igračima koji imaju kvalitet i koji dugo nisu izgubili“, dodao je selektor reprezentacije BiH. 

On je nahvalio i Miralema Pjanića, Žukanovića, Šunjića i Čivića.

Bosna i Hercegovina u oktobru igra kod kuće protiv Severne Irske, a kako je ostvarila dve pobede u septembru sada je prva u grupi 3 lige B u Ligi nacija sa šest bodova i izvesnim šansama da ostane prva.