Stojim iza reči Obradovića, Srbija ne može bez trojice!

Fudbal 03. sep 201817:46 > 18:19
Izvor: Ryan Pierse Getty Images

Reprezentacija Srbije se okupila pred početak priprema za utakmice u Ligi nacija, a novinarima su se obratili selektor Mladen Krstajić, sportski direktor FSS Darko Kovačević i kapiten Aleksandar Kolarov.

Krstajić je govorio i o navodnom „puču“ u reprezentaciji Srbije, o kojem je nedavno pričao pomoćnik u državnom timu Milan Obradović. On je tada izjavio da je Luka Milivojević pokušao da vrši uticaj na druge reprezentativce, a po nalogu menadžera Falija Ramadanija.

„Sa Obradovićem sam prijatelj dugi niz godina, igrali smo u reprezentaciji u nekoliko navrata, bili smo i cimeri. Činjenica je i mogu da stanem iza nekih stvari koje je on rekao. Ne bih više komentarisao“, kazao je Krstajić i nastavio:

„Kao što sam i rekao, 20 godina sam igrao profesionalni fudbal, bio sam u situaciji da sam se slagao i da se nisam slagao sa selektorima, ali to je moje vaspitanje da neke stvari koje sam mogao da javno kažem nisam govorio, jer poštujem mesto, sredinu i tim sa kojim radim. To se odnosi na igrače i na stručni štab. I nikome ne mogu da zabranim da kaže šta misli. Ako neko ima nešto protiv mene i stručnog štaba, onda kao džentlmeni izađete posle SP i kažete. Nisam sujetan, jednostavno ovaj spisak se znao i dve nedelje ranije i bez obzira na sve što se desilo 21. i koja izjava je izašla – ništa nije promenjeno. Pozvani su igrači koje sa stručnim štabom mislimo da treba da se nađu na spisku. Stojima iza toga i odgovaramo za postupke“

Getty Images/Srđan Stevanović

Selektor za predstojeće mečeve nije pozvao ni golmana Vladimira Stojkovića.

„O Stojketu je suvišno komentarisati, vrhunski momak, profesionalac, igrali smo zajedno i u Partizanu i u reprezentaciji i on je svestan da je i Srbija dala njemu mnogo i on njoj. Nemamo nesporazum. U ova tri kola po dve utakmice imamo priliku da i mlađi golmani pokažu kvalitet. Cilj nam je da u Ligi nacija pokušamo da budemo prvi. Nema sujete sa moje strane. Za sve ostalo – ko ima šta da kaže neka kaže u lice. Tako sam uvek radio i tako ću i raditi“, kazao je selektor Srbije. 

Govorilo se i o mečevima na Mundijalu u Rusiji. 

„Brazil je bio kvalitetniji od nas i pobedili su. Još to nisam preboleo, ali moram da se okrenem reprezentaciji, ali i ja i ostali igrači imamo prioritet, a to u su mečevi u septembru. Moramo to da stavimo iza leđa i da probamo da od petka uđemo u novo takmičenje pravim korakom“, rekao je Krstajić. 

Novinari su ponovo pitali Krstajića o „slučaju Luke Milivojevića“. 

„Niko nije precrtan, ovo je trenutni spisak, igrači su na spisku za ove dve utakmice i stavio bih tačku na tu temu. Ovde smo zbog Litvanije i Rumunije. Nisam se čuo sa igračima koji nisu pozvani, imamo sistem rada i ljude koji pozivaju. Mislim da po ko zna koji put tražite nešto što nema veze sa životom, to može da dokaže i kapiten. Te stvari su sastavni deo u fudbalu, mi smo jedina zemlja koja je imala nesuglasice. Osećam da imate ideju da pitate ili isprovocirate nešto što nema veze sa tim. Okrenimo se utakmicama pred nama, znate dobro da dok sam radio u Partizanu da sam uvek bio iskren“. 

Selektor je govorio i o neizlasku pred novinare posle Svetskog prvenstva. 

„Niste u pravu, znate i dok sam igrao fudbal i dok su bile pripreme za Rusiju da sam bio na raspolaganju. I u Moskvi. Znate kakva nas je tragična vest dočekala na aerodromu i da nismo bili spremni da izađemo na konferenciju. Posle je odluka FSS bila to da se u javnosti pojavljuju potpredsednici Bjeković i Milošević. Pre mesec dana sam dao jedan intervju. Ideja za spisak je bilo da se obratim 22. i danas. Zato danas stojim na raspolaganju. Nikad nisam bežao od javnosti, štaviše uvek me je pogađalo da kad ne ide da sam ja u javnosti, a da me nema nigde kada ide“, rekao je Krstajić. 

Novinari su insistirali da Krstajić pojasni status Luke Milivojevića. 

„Svaki igrač je podjednako bitan, izuzev par igrača, da ne računam kapitena Kolarova, neprikosnovenog Matića i Tadića. To su tri igrača bez kojih Srbija ne može. Bez svakog drugog Srbija može. Ni sa kim nisam imao kontakt, a ja ne mogu da dajem dozvolu da li će neko da daje izjavu. Nisam imao konflikt ni sa kim… Pitate neke stvari za koje nisam kompetentan. Dao sam odgovor što se tiče pomoćnika“, zaključio je Krstajić. 

Srbija će u Ligi nacija igrati protiv Litvanije 7. septembra i Rumunije tri dana kasnije na stadionu Partizana.