Nabi Keita: Zbog Klopa sam odbio i Bajern i Barsu

Fudbal 21. jul. 201808:41 > 08:59
Podeli:
Izvor: Lynne Cameron/Getty Images

Novi fudbaler Liverpula Nabi Keita je potvrdio da je imao ozbiljne ponude giganta poput Bajerna i Barselone, ali da se ipak odlučio da radi sa harizmatičnim Jirgenom Klopom.

Liverpul je Lajpcigu za slobodu Nabija Keite morao da plati skoro 50 miliona funti, a ključna stvar za transfer Gvinejskog superstara na „Enfild“ je bio menadžer Jirgen Klop. 

Tačno je da sam imao ponude klubova poput Barselone i Bajerna. Ali veliki uticaj na moju odluku je imala funckija trenera. Imali smo neke dobre razgovore, ono što mi je rekao o projektu me je zaista ubedilo. Mogao sam da vidim kako se klub razvija na duže staze, a o tome sam pričao i sa Sadiom Maneom“, kazao je Nabi Keita za Gardijan. 

Sadio mi je kao brat, bili smo devet meseci zajedno u Salzburgu i veoma smo prisni. Rekao mi je koliko je ovo veliki klub i da tim ima veliki potencijal i da može mnogo da napreduje“, dodao je fudbaler iz Gvineje. 

Keita je inače u Bundesligi izgradio reputaciju igrača koji lako može da dobije crveni karton zbog veoma grube igre, a taj naglašeni aspekt fizički snažnog stila igre bi mogao da bude dobar za njega u Premijer ligi.

Ne mislim da će taj fizički aspekt da ima neki negativan uticaj na mene. Gledao sam dosta engleski fudbal i takođe ću se privikavati tokom prijateljskih utakmica. Volim da osvajam lopte pozadi, to mi je omiljeni deo fudbala. Meni je kao fudbaleru prvo na umu odbrana i da ne primimo gol. Kao vezisti, kada već sredite stvari pozadi i zatvorite prilaze golu, zadatak mi je i da omogućim municiju napadačima i krilima i da im napravim šanse“, dodao je Keita koji je kazao i da je od uvek navijao za Liverpul.

https://www.instagram.com/p/Bkf9AcLFIqs/

Gledao sam Stivena Džerarda kada sam odrastao i divio sam mu se. Kada sam došao u trening centar on me je dočekao, nisam znao da će se to desiti i bio je to poseban dan za mene. Igrali smo na ulicama u Gvineji fudbal, a ja sam nosio Liverpulov dres. Moj otac je voleo ovaj klub još od kad sam imao 11 ili 12 godina. Hteo sam da budem kao Džerard jer je uvek bio šef tima“, rekao je Nabi.