Rajevac: Ići uvek licem ka lopti, i neka bude 3:1 za Srbiju

Fudbal 27. jun 201817:15 > 17:16
Izvor: N1

Fudbalski trener Milovan Rajevac kaže da će Brazil večeras da napada i više da gleda naš gol, nego svoj, a da Srbija ne sme mnogo da izađe. Moramo uvek da budemo licem okrenuti lopti, naveo je i dodao da se Nejmar ne sme pustiti u prostor "iza leđa" ni sam ni s loptom. Imamo visinu, ali moramo u njihovih šesnaest, da bi je iskoristili, ističe.

Večeras od 20 časova utakmica Srbija : Brazil, meč odluke za Srbiju na svetskom prvenstvu. Milovan Rajevac, fudbalski trener koji je vodio mnoge klubove u zemlji i inostranstvu, ali i nekoliko reprezentacija od kojih je sa jednom učestvovao i na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi, kaže da moramo da igramo na rezultat.

Kad smo izvukli protivnike znalo se da tražimo šansu u prve dve utakmice, a sada je takva situacija da idemo na sve ili ništa, da probamo da dobijemo Brazil, kaže Rajevac koji dodaje: „Hajde neka bude 3:1 za nas, pa će da bude taman“.

Znamo kako Brazil igra, da će biti više napada i da će više da gledaju naš gol, nego na svoj, i mi ne smemo mnogo da izađemo, moramo da odigramo pametno i na rezultat, kaže trener.

Rajevac ističe da se treba dobro braniti, da igrači treba da naprave dobru transformaciju i da dobro napadaju. Oni će napadati, naročito s leve strane, dodaje uz ocenu da će večeras taktika manje da „igra“.

Gost N1 navodi da se reprezentacija Srbije protiv Švajcarske malo zalatela i da je zadnja linija „izašla“, što nas je koštalo poraza.

„Da te protivnik uhvati u zadnjih pet minuta na kontru, to na SP ne sme da se desi“, naglašava. Podseća da su se iz dve naše lopte, koje smo imali u posedu, desili golovi.

Rajevac kaže da naši igrači imaju visinu, ali da moramo doći u njihovih šesnaest metara kako bi je iskoristili. „Za to  treba dosta trčanja i transformacije ili da kad nas napadaju – da ih u kontri ili polukontri iznenadimo“, dodaje.

Podseća da Brazilu treba nerešen rezultat i navodi da će oni više izlaziti.

„Brazil je strašna ekipa, oni su strašni pojedinci, igraju tehnički savršeno… Ta tehnika je odvajkada bila najbolja, imaju pojedince koji mogu da reše utakmicu, ali imaju i taj timski duh“, navodi.

Navodi da Nejmara nikako ne treba pustiti „iza leđa“.

„Nejmara sigurno ne treba pojedinac da čuva, ne flaster na njega, jednostavno treba da budemo ekipa… Ako on ulazi u zonu u kojoj ima više igrača – ako se to pmaetno odradi, onda tu nema ništa.. Izuzetno je brz i pokretljiv, i ne sme da uđe u taj prostor „iza leđa“, sa loptom ili bez lopte… Onda je tu problem… Moramo uvek da budemo licem okrenuti lopti, da se vratimo“, naveo je.

Hrvati, Belgijanci „kandidati“ za završnicu

Na pitanje koje su reprezentacije ostavile dobar utisak u dosadašnjoj, grupnoj fazi Mundijala, Rajovac kaže da su to Hrvati, Belgijanci, napominje da su Rusi odigrali dobro prve dve utakmice, a da su se treću, koju su izgubili, možda malo odmarali…

Gost N1 naglašava da je SP posebno takmičenje na kom se nikad ne zna kako će se šta završiti.

Na pitanje koga vidi u završnici, kaže: „Vidim Hrvate i Belgiju da su dosta ozbiljni, videćemo šta će uraditi Brazil, Nemci uvek opasni, mi… Videćemo večeras utakmicu… Argentinci i oni mogu da se dignu…“ Ne veruje da će Portugalci moći u završnicu, a od afričkih zemalja tipuje jedino na Senegal. 

Govoreći o novoj VAR tehnologji, kaže da tu „možda malo fudbal gubi draž“. Navodi da se uvek kuka na sudije kada se izgubi utakmica, i dodaje da sam ne komentariše suđenja, jer jedno je kad vidite na TV, drugo ono iz blizine.

Pohvalio je našeg arbitra Milorada Mažića, za koga je rekao da je sudio fenomenalno i da se vidi da je već ušao u taj sistem.

Pogledajte šta kažu navijači Srbije u Moskvi:

A u Beogradu ima i navijača Švedske, koji bodre i Srbiju: