Krstajić pročitao spisak, uz standardne i nova imena

Fudbal 24. maj. 201813:51 > 19:24
Podeli:
Izvor: Tanjug/Zoran Žestć

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je u četvrtak spisak igrača na koje računa na početku priprema za odlazak na Svetsko prvenstvo. Sa spiska će do 4. juna "otpasti" četvorica igrača. Orlovi se okupljaju 28. juna u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Selektor je pre svega čestitao titulu Crvenoj zvezdi, osvojen Kup Partizanu i Spartaku i radničkom plasman u Evropu. Naveo je da nije želeo da predstavlja javnosti sve što je sa stručnim štabom uradio da ne bi izgledalo kao da se samo priča, a malo radi.

Na spisku koji je saopšten ima 27 imena, a četiri igrača će morati da ostanu u Srbiji. Konačan spisak mora da bude saopšten najkasnije 4. juna. Dve rezerve su na spisku za slučaj neplaniranih situacija.

Krstajić je objasnio da spisak od 35 nije želeo da objavi da bi se izbegle spekulacije zašto se neko na njemu našao a neko ne.

Na spisku koji je Krstajić pročitao novinarima nalaze se:

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović, Marko Dmitrović

Odbrana: Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Milan Rodić, Branislav Ivanović, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Duško Tošić, Matija Nastasić, Nikola Milenković

Vezni red: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Dušan Tadić, Andija Živković, Mijat Gaćinović,Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković -Savić, Adem Ljajić

Napad: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović, Luka Jović

„Nije bilo lako, ali ponosan sam na stručni štab jer smo iscrpno radili i ponosan sam na izbor koji smo napravili i za koji sam ja odgovoran“, naglasio je Krstajić.

Reprezentacija Srbije pripremaće se za Mundijal u Austriji, gde će odigrati dve prijateljske utakmice. Rivali će biti Čile (4. juna u 20 časova) i Bolivija (9. juna u 18 časova), a oba meča biće odigrana na stadionu Šturma u Gracu.

Svetsko prvenstvo počeće 14. juna, a Krstajićev tim će u grupnoj fazi igrati protiv Kostarike u Samari (17. jun), Švajcarske u Kalinjingradu (22. juna) i Brazila u Moskvi (27. jun).