Salah ne namerava da prekida post zbog finala LŠ

Fudbal 24. maj 201809:15 > 09:19
Podeli:
Izvor: Jordan Mansfield/Getty Images

Mohamed Salah neće prekršiti ramazanski post čak ni zbog finala Lige šampiona koje je na programu u subotu. Na dan kada igraju Real i Liverpul u Kijevu Salah će postiti 18 sati, a na isti korak će se odlučiti i Sadio Mane.

Za vreme ramazanskog posta Muslimanima je zabranjeno uzimanje hrane i pića i to od zore do sumraka. To može da bude izazov za svakog vernika, a posebno ovo teško može da padne profesionalnim sportistima. Emre Belozolu na primer je veoma posvećen Islamu, ali kaže da uglavnom teško prati pravila ramazanskog posta jer je kako kaže to komplikovano za porfesionalnog sportistu. 

Zvezda Liverpula Mohamed Salah međutim nema nameru da prekrši ramazanski post iako je u toku devetog meseca islamskog kalendara najvažnija utakmica u njegovoj fudbalskoj karijeri, finale Lige šampiona sa Realom.

Sigurno ću postiti. Postiću svih 30 dana. Svi ovi uspesi koje postižem su predodređeni Alahovom mudrošću“, kazao je Salah koji nije usamljen u timu Liverpula što se tiče poštovanja posta. Uz njega će i Sadio Mane poštovati ramazanski post u vreme finala Lige šampiona. 

Inače u egipatskoj reprezetnaciji su pomalo zabrinuti zbog odluke svoje najveće zvezde, jer se Ramazan poklapa i sa Svetskim prvenstvom. Selektor Ektor Kuper je zato rekao da će ekipa imati stručnjake i lekare koji će pratiti situaciju igrača koji poste.