Rafa Benitez: Jirgenov Liverpul je bolji od mog

Fudbal 23. maj. 201807:21 > 07:42
Podeli:
Izvor: Daniel Berehulak/Getty Images

Španski menadžer Rafa Benitez smatra da je tim koji je on predvodio 2005. godine u finalu Lige šampiona protiv Milana slabiji od Liverpula kog danas vodi Jirgen Klop i koji je izborio prvo finale elitnog takmičenja posle mnogo godina.

Te 2005. godine Liverpul je na spektakularan način izborio petu titulu prvaka Evrope. Posle 0:3 došli su do egala, a zatim i penal serije u kojoj su slavili protiv Milana.

Ostvarili smo šta smo ostvarili, svi govore o nekom istanbulskom čudu, ali ovaj tim je bolji. Ako pričamo o utrošenom novcu, moj budžet je bio 20 miliona funti. Ovaj tim košta mnogo više od toga“, kazao je nekadašnji menadžer Liverpula Rafael Benitez.

Naravno imali smo Stivija, ali i iskusne igrače poput Ćabija Alonsa, Didija Hamana. Imali smo igrače koji su naporno radili i imali smo dobar balans. Ovaj tim takođe ima balans, sa tri igrača u napadu koji mogu sami na naprave razliku. Mi smo onda imali možda jednog takvog. Što se tiče timskog duha i intenziteta, mislim da je to manje više isto jer je to Liverpulov način. Ali što se tiče kvaliteta tu prednjači ovaj Klopov Liverpul, posebno u napadu“, kaže španski stručnjak koji je govorio i o šansama svog bivšeg kluba protiv Reala.

Real ima iskustvo i kvalitet, ali Liverpul može da pobedi. Imaju intenzitet, kvalitet, želju i strast“, kazao je aktuelni menadžer Njukasla.