Konte: Ja sam serijski pobednik

Fudbal 20. maj. 201808:46 > 08:46
Podeli:
Izvor: Gareth Copley/Getty Images

Menadžer Čelsija Antonio Konte istakao je da bi voleo da nastavi sradnju sa Plavcima, ali da to ne znači da će menjati svoje metode kako bi se to i dogodilo.

Fudbaleri Čelsija u finalu FA kupa Engleske na „Vembliju“ su pobedili Mančester Junjated sa 1:0 i turbulentnu sezonu na kraju učinili trofejnom.

Kao i tokom cele sezone, posle meča kojim je ona okončana, povela se priča o ostanku Antonija Kontea na Stamford Bridžu.

„Imam ugovor i posvećen sam ovom klubu. Svaki put vam to ponavljam, poštujem svoj ugovor. Kao što znate naš posao nije lak, klub može da donese i pozitivnu i negativnu odluku. Ja ću biti prvi koji će razumeti, kakva god da buede. Naravno, boće to najbolja odluka. Posle dve godine ovde uvek ću voleti ove boje, navijače i klub. Isto će biti i ako se raziđemo“, kazao je Konte.

„Posle svega, verujem da me znaju vrlo dobro. Ako žele da nastavimo da radimo zajedno tu sam. Neću se menjati, moj način je uvek isti, naporan rad i stvaranje jakog mentaliteta kod igrača.“

Prošle godine Čelsi je osvojio titulu u Premijer ligi, da bi ove morao da se zadovolji FA Kupom.

„Bilo je momenata kada sam se preispitivao, bila je ovo teška sezona, koja je ipak pokazala da sam serijski pobednik. To je istina. Ovakva pobeda na kraju sezone mi je donela više zadovoljstva nego bilo koja prethodna“, zaključio je italijanski stručnjak.