FK Partizan: Moralni kolaps, šta bi rekli Rajko i Džaja

Fudbal 14. apr. 201821:49 > 21:56
Podeli:
Izvor: FK Partizan

Fudbaleri Partizana su izgubili 157. večiti derbi sa 2:1 na stadionu Crvene zvezde, a posle utakmice je klub iz Humske izdao saopštenje, koje prenosimo u celosti.

„Sport, čiji je smisao uvek bio viteško nadmetanje i časna poruka da se u porazu ne treba uniziti a u pobedi uzvisiti, večeras je na stadionu Rajko Mitić doživeo svoj moralni kolaps i ljudski bankrot.

Igrači Crvene zvezede su zasluženo trijumfovali na večerašnjoj utakmici jer su ovu pobedu, izgleda, više želeli.

Međutim, FK Partizan je na ovoj utakmici dočekan suprotno rečima Marka Miljanova da je junaštvo sebe odbraniti od drugog a čojstvo drugoga odbraniti od sebe.

Večeras nije bilo ni čojstva ni junaštva. Vladao je primitivizam severnom tribinom ovog stadiona kojim je najgrublje i najvulgarnije vređen potpredsednik FK Partizan, prof. dr Vladimir Vuletić.

Međutim, nečasni, kukavički i primitivni linč doživeli su prisutni najviši predstavnici FK Partizan, gotovo ceo Upravni odbor, predvođen predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom.

Ogromni helijumski falus visio je, početkom drugog poluvremena, nad njihovim glavama u svečanoj loži koja nosi ime jednog od najvećih sportista i fudbalera Crvene zvezde.

Kako bi na taj isti falus gledali Rajko Mitić ili Dragan Džajić u vreme kada je bilo rivalstva ali nije bilo ovakvog primitivizma?

https://youtube.com/watch?v=9zsbYonbF8U

Uprkos činjenici da ovo nije prvi put da uprava FK Partizan biva izložena neprijatnostima i pokušajima linča u loži stadiona Rajko Mitić, uprkos okolnosti da se upravi Crvene zvezde nikad bio šta slično nije desilo u loži Partizanovog stadiona, uprkos nameri da se, dolaskom na ovu utakmicu oda počast fudbalkoj igri i domaćinima, gost je od domaćina doživeo ono što nije odlika srpskog čoveka kroz njegovu istoriju.

Ukoliko su ovo vrednosti koje promoviše jedan srpski klub, ukoliko je ovo mera ljudskosti i poštovanja rivala, nama nije više mesto u bilo kakvoj komunikaciji sa zvaničnicima FK Crvena zvezda.

Pozivi na linč funkcionera FK Partizan i izlaganje nesvakidanjoj neprijatnosti prisutnih gostiju uslovili su da delegacija našeg kluba napusti svečanu ložu stadiona Rajko Mitić.

Ovim činom su se domaćini upisali u nečasnu knjigu onih kojima, kako Njegoš veli, tragovi smrde nečovještvom a ako na ovo, najzad, ne reaguju organi FSS, reagovaće FK Partizan i istorija„, stoji u saopštenju.