"Krađa veka! Nepravda! Juventus poginuo kao velikan!"

Fudbal 12. apr. 201816:04 > 17:07
Podeli:
Izvor: Getty Images/Matthias Hangst

Posle dramatične večeri u Madridu, neverica, tuga i bes koji odišu iz tekstova italijanskih medija, ali i revolt iz katalonskih, sasvim su očekivani posle meča Reala i Juventusa. Real je u 90+8. minutu smanjio na 3:1 posle sporne odluke sudije Majkla Olivera, te je tako prošao u polufinale LŠ.

Ne može tako“, piše Gazeta delo Sport i predviđa:“Ova noć zauvek će biti noć ljutnje i besa“.

I u Španiji postoje oni koji su revoltirani krajnjem ishodom utakmice i prolaskom Reala u polufinale Lige šampiona posle „kontroverznog gola“, kakvim ga mnogi opisuju.

Katalonski mediji su saglasni:“Juventus nije zaslužio takav kraj na ‚Santjago Bernabeu‘. To je bila krađa veka“.

Pored Katalonaca, i ostali španski mediji slave Italijane: “Juve je poginuo kao velikan“, smatra španska Marka, koja Real opisuje kao „tim sastavljen od zombija“, koji ipak, „uvek pronađe svetlo na kraju tunela“.

Sport – Španija (Katalonija)

To je bila krađa veka. Još jedan poklonjen penal za Real u Ligi šampiona. Sudija je pronašao nepostojeći penal, da bi Real Madrid prošao u polufinale. Isključenje Bufona je skandal. Real je skandalozno i kroz iglene uši prošao u polufinale“.

https://twitter.com/mint_bet/status/984176210778443776

El Mundo Deportivo  (Katalonija)

Juventus nije zaslužio takav kraj na ‚Santjago Bernabeu‘. UEFA pod hitno mora da ispita ovo ponašanje sudija. Real Madrid je branilac titule sa razlogom, ali sada su na jedan sraman način ušli u polufinale. Tužan i nezaslužen odlazak Bufona; aplauz madridske publike nije bio dovoljna uteha“.

Corriere delo Sport (Italija)

Krađa! Liga šampiona je nestala u vazduhu zbog kontroverznog penala. Nepravda ne može da bude veća. To je odvratno, jednostavno rečeno. Apsolutna nepravda. Liga šampiona je doživela svoje najneverovatnije veče“.

Tutosport (Italija)

Ne, tako ne može! Ronaldov penal u 97. minutu potopio je Juventusove snove neposredno pre ostvarenja. Ekipa iz Torina bila je na korak do remek-dela, kao ono koje je napravila Roma protiv Barselone, remek-dela sačinjenog od taktike, tehnike i inteligencije. Juve je potpuno zaslužio prolazak u polufinale“.