Dmitrović za SK: Srpski fudbal u fantastičnom momentu

Fudbal 27. mar 201800:28 > 00:48
Podeli:
Izvor: Matej Divizna, Getty Images Sport

U Crvenoj zvezdi nije ispunio san, nije bio ni minut na golu u tri sezone provedene u Ljutice Bogdana. Čekao je, nadao se da će dobiti priliku da pokaže da zaslužuje da se i na njega obrati pažnja, ali je posle tri "izgubljene" godine odlučio sreću da potraži na nekom drugom mestu.

Odlazak u mađarski Ujpešt, klub slavne prošlosti, nije bio potez očajnika, već prvi korak ka nečemu mnogo većem. Verovao je Marko Dmitrović da predan rad jednog dana mora da mu se isplati. Bilo je, priznaje, teških trenutaka, ali nikada nije sumnjao u sebe i nije proklinjao sudbinu.

U sreću ne veruje mnogo, njegov adut su rad, rad i samo rad. Dve godine proveo je u Budimpešti iz koje je 2015. otišao na Ostrvo, u Čarlton. Usledila je pozajmica u Alkorkon, klub iz predgrađa Madrida, koji je leta 2016. otkupio njegov ugovor.

Odlična sezona u Segundi bila mu je ulaznica za Primeru, za društvo najboljih. Alkorkon je prihvatio ponudu Eibara i za 900.000 evra prodao aktuelnog golmana reprezentacije Srbije. Neko bi rekao sve se brzo izdešavalo, ali samo Marko zna koliko je put do glavne scene bio težak.

Izvor : Denis Doyle, Getty Images Sport

„Ja nisam čovek koji veruje u srećne zvezde i sreću. Ja verujem da se sreća zaslužuje. Možda su kockice mogle da se poklope ranije, možda i kasnije, ali rekao bih da su se poklopile u pravom trenutku, u trenutku kada sam sazreo i igrački i kao osoba. Mislim da se sve posložilo u pravom momentu i u pravo vreme. Put je bio težak i sada kada se osvrnem sve deluje lako jer stvarno uživam. Uživam još više jer znam kroz šta sam sve prošao. Za sve sam se sam izborio. Imao sam samo nekoliko ljudi koji su stvarno verovali u mene. Naravno, prijaju pohvale, ali tačno znam ko je bio uz mene dok nisam bio na nivou na kom su svi očekivali. Znao sam da će da dođe mojih pet minuta,“ ističe ponosno Dmitrović i nastavlja:

„Vredno sam radio i nisam odustajao. Prošle godine sam sa Alkoronom izborio opstanak u Segundi, a rezultat toga bio je dolazak u Primeru. Eibar me je kupio, trenutno smo na sredini tabele, ali nije bilo jednostavno. Dolazimo iz mesta koje ima 25.000 stanovnika, a većina stadiona u Primeri ima duplo više sedećih mesta na tribinama. Klub je sjajno organizovan, rade kako treba, velika smo familija i svaki dan nam predstavlja novo zadovoljstvo. Odlazak na treninge nam budi neku novu sreću i to nas gura napred.“

Jedan od najboljih čuvara mreže u Španiji pričao je i o Crvenoj zvezdi, Leu Mesiju, Kristijanu Ronaldu i Luki Modriću, euforiji u Eibaru, očekivanjima na Svetskom prvenstvu, rivalstvu sa Vladimirom Stojkovićem…

Kompletan tekst pročitajte na sajtu Sport kluba.