Sančes iskren: Očekivao sam više

Fudbal 22. mar 201810:53 > 10:54
Podeli:
Izvor: Clive Mason, Getty Images Sport

Aleksis Sančes se pridružio reprezentaciji Čilea, koja će u subotu igrati protiv Švedske, uprkos prvobitnoj želji da propusti aktivnosti nacionalnog tima zbog teškog privikavanja na Mančester Junajted.

U 10 odigranih utakmica za Crvene đavole Sančes je postigao samo jedan gol.

„Pošto najviše zahtevam od sebe, mogu reći da sam očekivao više. Bilo mi je teško da se brzo priviknem na sve posle dolaska u Junajted. Čak sam se i ustručavao da dođem u Švedsku“, priznao je Čileanac.

Odluku da ipak bude deo reprezentacije u prijateljskim utakmicama napadač Junajteda je doneo posle saveta Kaludija Brava, kapitena Čilea i golmana Mančeste Sitija.

„Tražio sam dozvolu da budem izuzet iz utakmica protiv Švedske i Danske. Onda sam bolje promislio, pričao sam i sa Klaudijom, kome sam rakao da bi trebalo da budemo jedinstevni.“

Sančes je u Junajted došao iz Arsenala 22. januara, a debitovao je četiri dana kasnije protitv Jeovila. Do sada jedini pogodak je postigao proitv Hadersfilda 3. februara.

„Promena je bila nagla. Prvi put u karijeri sam klub promenio u januaru. Ali i gore stvari su mi se dešavale u životu“, kazao je Sančes.

Čile se nije kvalifikovao za Svetsko prvenstvo u Rusiji.