Iliev o Đukiću: I Gvardiolu su kritikovali…

Fudbal 20. mar. 201810:42 > 10:56
Podeli:
Izvor: YouTube printscreen

U razgovoru za TV Partizan, sportski direktor crno belih Ivica Iliev kaže da će Partizan biti dominantan u narednom periodu kao i da je dobro što klub nije podlegao kritikama na račun trenera Miroslava Đukića.

Partizan je ostao bez učešća u Ligi Evrope posle poraza od Viktorije, a za razliku od večitog rivala i dalje učestvuje na dva domaća fronta. Najavljujući za TV Partizan letnji prelazni rok, sportski direktor Ivica Iliev kaže da bombastičnih transfera neće biti.

Ne treba da brinemo za budućnost. Mislim da ćemo imati dominantnu ekipu, i nećemo morati da jurimo veliki broj igrača iz inostranstva kao prethodnih godina kada smo imali neki prazan prostor. Mi sa tom ekipom želimo rezultate i konkurentan tim za oba trofeja sa tim mladim igračima“, kaže Iliev koji je posebno ponosan što je protiv Radnika igrala verovatno nikad mlađa ekipa Partizana.

Momci koji su ušli u prvi tim, to je ta naša škola gde se igrači spremaju za te zahteve. Svi koji dođu sa strane, veliki je to šok za njih, a naša deca sa tim žive od malih nogu“, poručuje sportski direktor koji je govorio i o treneru Đukiću, za koga kaže da ima jak karakter.

Mi moramo da imamo najčvršći mogući stav u vođenju kluba. Ne smemo da podlegnemo pritisku medija i jednog dela javnosti. Moramo da budemo dosledni. Imamo sreću što Đukić ima jak karakter. On ima čvrst ugovor sa Partizanom, ne samo na papiru. Treba samo imati strpljenja, da pustimo da uradi svoje. Ne može ekipa preko noći početi da igra. Imamo slučaj Gvardiole koji je u prošloj sezoni bio pod udarom kritika, podsmeha, a već u sledećoj godini ceo svet mu se klanja kao najvećem. Bitno je da mi rastemo, hvala Bogu, sve se brzo vratilo u normalu“, kaže Ivica Iliev za TV Partizan.