Crno-beli: Nismo hteli da se povučemo, Evropa ne prašta

Fudbal 15. feb 201823:42 > 23:51
Podeli:
Izvor: Srdjan Stevanovic, Getty Images

Vezista Partizana Zoran Tošić rekao je da ostaje žal što crno-beli nisu uspeli da sačuvaju mrežu u prvom meču 1/16 finala Lige Evrope protiv Viktorije iz Plzenja.

Crno-beli su igrali nerešeno sa Česima 1:1 i sada su u podređenom položaju u odnosu na protivnika pred revanš meč.

„Ovo je Evropa, ozbiljni mečevi, možda smo i bili bolji, ali nismo uspeli da sačuvamo mrežu. Bilo je evidentno da će posle našeg vođstva oni da krenu napred sa više igrača. Ne, nije bio plan da se povučemo, ali protivnik te natera na to. Ponavlja nam se iz meča u meč da povedemo i ne znamo da sačuvamo gol. Ovakva takmičenja to ne praštaju„, izjavio je posle meča Tošić i dodao:

Sve je otvoreno i dalje. Igrali smo egal sa ekipom koja je najbolja u Češkoj, pobeđuje sve redom, ne znam što tako ne bi bilo i u revanšu„.

Plzenj je do izjednačenja došao u 81. minutu, iz situacije koja deluje kao nedozvoljena. Međutim, u crno-belom taboru krivca vide samo u svojoj lošoj reakciji.

Trenutak male nepažnje nas je koštao gola koji kvari utisak. Imali smo utakmicu u svojim rukama. Idemo tamo da ponovimo ovakvu partiju, čak odigramo i bolje„, rekao je desni bek Vulićević.

Srpskom šampionu u revanšu odgovara pobeda ili nerešeni rezultat sa najmanje dva gola. Prema mišljenju Danila Pantića, šanse za prolaz nisu ništa manje nego pre duela u Humskoj.

Žao mi je što smo primili taj gol. Nesvesno smo se povukli posle vođstva, oni su to iskoristili i dominirali do kraja meča. Još 90 minuta je pred nama i sve je moguće. Jedan naš gol u gostima će mnogo značiti, a njima neće biti lako da sačuvaju svoju mrežu. Biće otvoreno u Plzenju, sa mnogo šansi„, dodao je vezista crno-belih.

Revanš meč u Plzenju na programu je 22. februara.