Iliev: Jači smo nego jesenas

Fudbal 12. feb. 201816:49 > 16:50
Podeli:
Izvor: FK Partizan

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je o nedavno završenom prelaznom roku.

„Mislim da smo ovoga puta pogodili sa svim fudbalerima koje smo doveli. Imamo najkorisnijeg igrača Superlige, momka koji je kao levi bek potpuno zaustavio jednog Zorana Tošića, jednog od najboljih zadnjih veznih mlađe generacije i pravog kreativca koji će kad dostigne pravu formu pokazati sav svoj potencijal. Radi se o Đorđu Ivanoviću, Slobodanu Uroševiću, Saši Zdjelaru i Juriju Vakulku. Sve su to momci koji će biti nosioci igre našeg tima. Uz to, prodali smo samo Evertona i to zato što nas je čovek svojim ponašanjem zadužio i hteli smo da mu izađemo u susret. Kada ovim igračima dodam i Armina Đerleka, Svetozara Markovića i Luku Cucina jasno je da smo jači nego jesenas. Postavili smo dobru osnovu i očekujemo da nam se to vrati kroz seriju pobeda“.

Crno-beli su iz Spartaka iz Subotice doveli Đorđa Ivanovića.

„Đorđe je i na pripremama pokazao da je univerzalac, da podjednako dobro može da igra na više mesta u timu. Došao je kod nas kao centralni vezni, a odlično se snašao i u ulozi lutajućeg špica što je ono što smo hteli. U modernom fudbalu fudbaler ne sme biti ograničen na jednu ulogu u timu, mora biti sposoban da obavlja više zadataka. Ivanović je to savršeno radio na Kipru. Sa njim smo dobili zaista mnogo“.

U Partizan je iz Olimpijakosa stigao i Saša Zdjelar.

„Fantastičan igrač, jedan od najtalentovanijih zadnjih veznih u Evropi. Godinama nam je bio želja koja nam se ove zime napokon ostvarila. Već na prvoj utakmici u našem dresu pokazao je sav svoj kvalitet, hvalili su ga trener i svi mediji i to dovoljno govori o njemu. U paru sa Danilom Pantićem biće to centralna veza kakvu davno nismo imali. Luka Cucin je veliki dobitak, na pripremama je pokazao sve karakteristike modernog beka: agilnost, sposobnost da bez problema obavlja ofanzivne i defanzivne zadatke, tehniku. Napokon smo našli pravog zamenika za Miroslava Vulićevića. Upamtite i ime Svetozara Markovića, obećavam vam da će to biti pravi naslednik Nikole Milenkovića. Sa svojih tek 17 godina pokazuje izuzetnu zrelost, bez straha ulazi u duele. On će za nekoliko godina biti komandant naše odbrane“, rekao je Iliev.