Terzić: Drakonska kazna, uložićemo argumentovanu žalbu

Fudbal 05. jan. 201816:00 > 16:02
Podeli:
Izvor: Tanjug/Srđan Ilić

UEFA je kaznila Crvenu zvezdu igranjem jednim mečom pred praznim tribinama, zbog neprimerenog ponašanja navijača u Belorusiji, na meču sa BATE Borisovim, koji su imali transparent posvećen Ratku Mladiću i skandiranju njegovog imena.

To znači, da će meč sa CSKA 1/16 Lige Evrope koji je na programu 13. februara igrati bez prisustva publike.

Ova odluka nikako ne ide u prilog klubu iz Ljutice Bogdana, koji je već prodao 28.000 karata za tu utakmicu. Inače, Zvezda je zvanično najgledaniji klub ove sezone u LE.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić tvrdi da će klub uložiti argumentovanu žalbu.

„Iskreno, iznenađeni smo ovakvom odlukom UEFA. Mislim da smo tokom cele jeseni pokazali da kao klub maksimalno odgovorno pristupamo svakom meču u svakom pa i organizacionom smislu i da uvek činimo sve što je u našoj mogućnosti da sve protekne u najboljem redu. Rastemo kao klub iz dana u dan, i sigurno da ovakva odluka ne ide u prilog razvoju fudbala u Srbiji. Naročito ako se uzme u obzir da smo najgledaniji klub grupne faze Lige Evrope. Verujem da su toga svesni i u UEFA i veoma mi je žao što su se odlučili na ovako drakonsku kaznu. Međutim, verujem da imamo dovoljno argumenata da u žalbenom postupku dokažemo da Crvena zvezda ne zaslužuje da igra na praznom stadionu i da ćemo u tome uspeti.
Sigurno da je jedan od tih argumenata i činjenica da smo još u decembru poslali u UEFA cene karata za meč šesnestine finala Lige Evrope, što svi klubovi moraju da urade i nismo dobili bilo kakvu informaciju da ne počinjenmo prodaju ulaznica. Do sada smo prodali oko 28.000 karata što je više od pola stadiona. Zbog svega ovoga, prvo ćemo uložiti argumentovanu žalbu gde se iskreno nadamo pozitivnom ishodu za naš klub. Sačekacemo ishod žalbenog postupka, a potom doneti konkretne odluke o kojima cemo obavestiti javnost“, rekao je Terzić.