FK Novi Pazar istupa iz Prve lige Srbije

Fudbal 27. nov 201714:12 > 14:25
Podeli:
Izvor: Clive Rose, Getty Images Sport

Rukovodstvo Novog Pazara na vanrednoj sednici Upravnog odbora donelo je jednoglasnu odluku da napusti Prvu ligu Srbije.

„Ne želimo više da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju, u kojem se unapred znaju pobednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova, odlučuju ishode mečeva. Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe, ali smo sigurni da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije od naših prijatelja da dolaze po zadatku i da je utakmica unapred završena. Sa druge strane sudija Maksimović oglušio se dok se skandira ratnom zločincu Ratku Mladiću, verovatno zbog toga što na to niko ne reaguje ni kada mu se skandira na drugim stadionima“, stoji u saopštenju Pazaraca posle utakmice u Dobanovcima protiv Budućnosti, koja je završena rezultatom 1:1. 

Na ovoj utakimici sudija Maksimović je isključio defanzivca Novog Pazara Denija Pavloviča, kao i trenera Marjana Živkovića i fizioterapeuta Jasmina Džogovića, a dodelio je i deset žutih kartona gostujućoj ekipi. 

Pazarci su istakli da će istupiti iz daljeg takmičenja, jer je očigledno da je ulagati novac u srpski fudbal potpuni promašaj i siguran gubitak.

Upravni odbor Novog Pazara je izrazio nadu da će Skupština kluba, na sledećem zasedanju 8. decembra, podržati ovu odluku i da će klub napustiti takmičenje.

Novi Pazar se posle 15. kola u PLS nalazi se na osmom mestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova.