Muslin i Osim kandidati za klupu Bosne i Hercegovine

Fudbal 07. nov 201709:52 > 09:58
Podeli:
Izvor: Reuters/Clodagh Kilcoyne

Kako je izjavio član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH Mile Kovačević, doskorašnji selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin je ozbiljan kandidat da nasledi Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva.

Takođe, u krugu kandidata za selektorsku poziciju u BiH nalazi se i Amar Osim, sin legendarnog jugoslovenskog trenera Ivice Osima. 

Slavoljub Muslin i Fudbalski savez Srbije su nedavno raskinuli saradnju, iako je državni tim pod vođstvom iskusnog stručnjaka obezbedio plasman na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. 

Srbija je kao prva u grupi prošla na Mondijal, ali su odnosi na relaciji selektor-savez pogoršani, a glavna tačka razdora je bilo nepozivanje u reprezentaciju veziste Lacija Sergeja Milinković-Savića. 

O „slučaju SMS“ su govorili i Muslin i menadžer mladog fudbalera Mateja Kežman, posle čega je trener najavio i da će bivšeg reprezentativca tužiti. 

Bosna i Hercegovina nije uspela da se kvalifikuje na Mondijal u Rusiji, a Komisija FS BiH bi trebalo 15. novembra da predloži imena kandidata za novog selektora, dok se izbor očekuje dan kasnije. 

O mogućnosti da preuzme bosanski državni tim Slavoljub Muslin je govorio za portal SportSport.ba. 

„Nemam nikakav komentar na te priče. Sinoć sam dobio dosta poziva i prvi put to čujem. Niko me nije kontaktirao i neću da diskutujem o tome jer ne znam odakle je ta priča došla. Mogu samo da kažem da nije bilo nikakvih razgovora. Ja sam čovek koji je spreman sa svima da razgovara i pregovara ukoliko dođe do toga saslušao bih sve i kasnije odlučio šta i kako. Ne mogu vam sada reći da sam zainteresovan za selektorsko mesto reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prvo treba da postanem zvanično kandidat za tu poziciju, a tek kasnije bismo mogli ozbiljnije da pričamo na tu temu“, kazao je Muslin. 

Što se tiče Amara Osima, on je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Željezničar u dva navrata, DŽEF Junajted i katarski Al Karaitijat. Osim njega i Muslina, potencijalni selektor BiH bi mogao da bude i trener Serveta Meho Kodro, koji je već kontaktiran od strane FS BiH.