Muslin: Menadžer Milinković-Savića vodi hajku protiv mene

Fudbal 31. okt 201722:03 > 22:07
Podeli:
Izvor: Srdjan Stevanovic, Getty Images

Doskorašnji selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin istakao je u intervjuu za "Novosti" da su Sergej Milinković Savić i Adem Ljajić koji se nisu našli na njegovom spisku imali jaku konkurenciju u Dušanu Tadiću.

Fudbalski savez Srbije je sporazumno raskinuo saradnju sa Slavoljubom Muslinom, iako je sa „Orlovima“ izborio plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji kao prvoplasirani u grupi.

„Ne razumem hajku i blaćenje mene u delu žute štampe i menadžerskim krugovima. Prošlog maja sam dobio zadatak da odvedem reprezentaciju na Svetsko prvenstvo i taj zadatak je ispunjen“, rekao je Muslin za „Novosti“.

Muslin je objasnio da priče o tome da nije poštovan dogovor o načinu rada između njega i vrha FSS nisu istinite.

„To nije tačno. Od starta kvalifikacija sam sa ljudima iz vrha imao dogovor kako se funkcioniše. Taj dogovor je počeo da se krši odmah posle meča sa Gruzijom u Beogradu. Od tada do prošlog četvrtka se nisam ni čuo ni video sa predsednikom. Na našem sastanku pre šest dana je bilo jasno da nešto ne funkcioniše“, rekao je Muslin.

On je odgovorio i na pitanje koje se najviše spominje u medijima – da li je tačno da su neki drugi želeli da sastavljaju tim.

„Nikada u karijeri nisam dozvolio tako nešto i nikada se to neće dogoditi. Ne postoji teoretska šansa da mi menadžeri, čaršija i polusvet sastavljaju tim“, rekao je Muslin i dodao:

„Menadžer Milinković-Savića Mateja Kežman vodi hajku protiv mene u žutoj štampi. Nalazio je za sagovornike neke bivše fudbalere da tvrde kako Sergej mora da igra. Tog menadžera možda nekako i razumem jer želi da zaradi velike pare na Sergejevom transferu. Ja i danas tvrdim da je on dobar igrač, kao i Ljajić, ali je kod mene prednost imao Tadić“.

Izvor : fss

Muslinu se zameralo i to što nije dovoljno forsirao mlade igrače.

„Da bi se mladi igrači uključili u rad sa A selekcijom, treba malo više vremena. Proces je dug, a naša mlada reprezentacija je imala najčešće iste termine svojih mečeva kao i seniorski tim. Uostalom, polako smo uvodili mlade u tim, mislim tu na Gaćinovića i Maksimovića“, objasnio je bivši selektor reprezentacije Srbije.

Muslin je poželeo sreću reprezentaciji Srbije u Rusiji.

„Čestitam igračima na svemu, jer su oni najzaslužniji za plasman na Mundijal. Želim im da u Rusiji doguraju što dalje. Mnogo su obradovali narod, a mi smo čudna sredina u kojoj se ne slavi uspeh jedne generacije, već se vreme troši na blaćenje selektora tog tima. Zahvaljujem se na saradnji svim ljudima u FSS i posebno naglašavam da ovo nije mogao nikako da bude uspeh jednog čoveka, nego ekipe dobrih ljudi i profesionalaca“, zaključio je Muslin.