"Poketinu se nekada nisam dopadao"

Fudbal 15. okt. 201711:38 > 11:51
Podeli:
Izvor: Getty Images Sport, Julian Finney

Ofanzivni vezista Totenhema Dele Ali je priznao da njegovo privikavanje po dolasku u redove Pevaca nije teklo očekivano, kao i da je na startu novog perioda u karijeri u njega sumnjao i menadžer Maurisio Poketino.

 Dele Ali je 2015. godine u Totenhem došao iz MK Donsa, a od tada je postao jedan od ključnih igrača kluba iz Londona, a usledio je i poziv za reprezentaciju Engleske. 

Ipak, pre toga od Alija se nije toliko očekivalo, ali je 21-godišnji fudbaler razuverio sve kritičare i postao nosilac igre. 

„Kada sam potpisao ugovor sa Totenhemom došao sam u trenažni centar, a Poketino je tada bio u Španiji. Nisam ga upoznao dok nisu počele pretsezonske provere. Bilo mi je veoma teško jer nisam znao šta menadžer očekuje od mene. Prvom razgovoru je prisustvovao asistent Hesus Perez koji mi je rekao da se nisam ‘svideo Poketinu’. Šef me je gledao pravo u oči čekajući reakciju. Ostao sam bez teksta. Perez je zatim napravio pauzu i rekao…ali sada te voli“, rekao je Dele Ali. 

Dele Ali je od početka sezone u Premijer ligi igrao na osam utakmica, postigao je dva gola, asistirao jednom, a Totenhem je treći na tabeli sa 17 bodova.