Mitrović: Niko nije verovao u nas

Fudbal 13. okt. 201703:51 > 04:01
Podeli:
Izvor: Srdjan Stevanovic, Getty Images

Aleksandar Mitrović jedan je od najzaslužnijih za plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Rusiji.

On je u razgovoru za sajt njegovog kluba Njukasla govorio o poslednjoj utakmici kvalifikacija u kojoj je Srbija slavila protiv Gruzije.

„Bilo je to nezaboravna noć za ljude u Srbiji. Kvalifikacije su bile dugačke, a cela nacija je čekala osam godina da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Kada smo počinjali kvalifikacije bilo je teško, niko nije verovao u nas. Na prvom meču protiv Irske prvoj utakmici bilo oko je 5-10 hiljada gledalaca, a na poslednjoj protiv Gruzije bilo je skoro 50 hiljada. Uradili smo neverovatnu stvar, ta noć je najponosnija u mojoj fudbalskoj karijeri“, rekao je Mitrović i posebno se zahvalio selektoru Slavoljubu Muslinu koji mu je pružio šansu u nacionalnom timu i kada nije igrao u klubu.

„Selektor je oduvek verovao u mene. Za njega sam uvek bio prvi napadač, i igrao sam gotovo na svakoj utakmici. Ulio mi je samopouzdanje, a drago mi je da sam mu vratio sa golovima i asistencijama. Ponosan sam i srećan i moram da istaknem da sam zahvalan Muslinu. On zna moje mogućnosti. Ohrabrivao je i mene i ceo tim. Pre njegovog dolaska imali smo problem. Oduvek smo imali dobre igrače, ali ne i tim“, zaključio je Mitrović.