Mesi: Mnogo sam se plašio, patili smo…

Fudbal 11. okt. 201708:26 > 08:29
Podeli:
Izvor: Quinn Rooney, Getty Images Sport

Najbolji argentinski igrač Lionel Mesi kaže da je ta selekcija zaslužila da igra na Svetskom prvenstvu u Rusiji, posle svega kroz šta je prošla.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena je het-trikom, u meču poslednjeg kola južnoameričkih kvalifikacija protiv Ekvadora, odveo vicešampione sveta u Rusiju (3:1).

Zaslužili smo prolaz zbog svega kroz šta smo prošli. Gubili smo neke mečeve, nije lako kad posle svega toga moraš da igraš, ali sve to to učinilo jačim„, rekao je Mesi.

Gaučosi su tokom celih kvalifikacija igrali na neprepoznatljivom nivou zbog čega su pitanje prolaska morali da traže tek u poslednjem kolu. 

Plašio sam se da se nećemo kvalifikovati. Mnogo sam bio uplašen. To bi bilo katastrofa za Argentinu, za nas, za sve. Borili smo se, patili i nismo dozvolili da ostanemo bez plasmana u Rusiju„, zaključio je napadač Barselone.

Argentina je kvalifikacije završila na trećoj poziciji, a pored nje na Mondijal iz Južne Amerike idu Brazil, Urugvaj i Kolumbija, dok će Peru plasman u Rusiju tražiti kroz baraž.