KAN: Maroku dve godine suspenzije i kazna od 8 miliona evra!

Fudbal 06. feb 201519:07 > 19:07
Podeli:
Izvor: Getty images by Shaun Botterill

Maroku je zabranjeno da učestvuje u naredna dva afrička Kupa nacija, što je kazna nakon povlačenja domaćinstva završnog turnira 2015. godine zbog straha od širenja ebole, saopštila je Afrička fudbalska konfederacija (CAF).

Fudbalski savez Maroka (FRMF) takođe je kažnjen novčano sa milion evra, a naloženo mu je da plati i 8,05 miliona evra odštete CAF i njenim partnerima, dodaje se u saopštenju.

CAF je odbacio obrazloženje FRMF o povlačenju domaćinstva završnog turnira i potvrdio da je finansijski odgovoran zbog donete odluke.

Maroko je zatražio da Kup nacija bude odložen za godinu dana dok širenje epidemije smrtonosnog virusa ebole u zapadnoj Africi ne bude suzbijeno.

CAF je u novembru oduzela Marokancima prava na organizaciju Kupa nacija i završni turnir kontinentalnog šampionata prebacila u Ekvatorijalnu Gvineju.

Ovogodišnji afrički Kup nacija u završnoj je fazi i u finalu u nedelju sastaju se Gana i Obala Slonovače, dok dan ranije u borbi za treće mesto igraju DR Kongo i Ekvatorijalna Gvineja.